EA Play Live focust op games die snel uitkomen

News
maandag, 05 juli 2021 om 8:00
eaf1643880594
E3 mag voorbij zijn, maar het seizoen voor (potentieel) grote game-onthullingen is nog niet afgelopen. Later deze maand kunnen we namelijk kijken naar EA Play Live. Dit evenement zal zich volgens een recente blog post van EA richten op games de snel uitkomen en niet zozeer op titels die wat verder in de toekomst liggen.
Eén van de titels die is bevestigd voor EA Play Live is Battlefield 2042, een game die inderdaad relatief snel uitkomt (22 oktober). Ook krijgen we Apex Legends en de nieuwe game Lost in Random te zien tijdens de show. EA belooft nog meer titels, maar noemt verder geen namen.
Een onbevestigde game die we zouden kunnen zien is Dead Space. De laatste tijd horen we steeds vaker over een potentiële remake. EA heeft hier nog niets over gezegd, maar een aankondiging tijdens EA Play Live zou bijvoorbeeld de plotselinge activiteit op het YouTube-kanaal van de game verklaren.

Streams vóór EA Play Live

Behalve wat details over EA Play Live heeft EA ook aangekondigd dat er gedurende de maand juli enkele panel-achtige streams plaats zullen vinden. De eerste is op 8 juli en gaat over first person shooters (met onder andere Battlefield 2042). Daarna volgt er op 13 juli één over indie-games, op 20 juli één over Madden NFL en eveneens op 20 juli een showcase over ‘een populaire EA Sports-franchise’.
EA Play Live zelf is op 22 juli. Om 19.00 uur Nederlandse tijd begint de stream met een korte pre-show. Het evenement zelf duurt daarna ongeveer 40 minuten.