EA peilt interesse in Dead Space 2 en 3 remakes

News
zondag, 26 februari 2023 om 10:30
dead spacef1625214407
Vorige maand kwam de remake van Dead Space uit. De game werd gelijk goed ontvangen, dus fans vroegen zich al snel af: krijgen deel 2 en 3 ook een remake? Uitgever EA lijkt in ieder geval interesse te hebben.
De Dead Space remake was vorige maand de tweede best verkochte game in de Verenigde Staten. Ook de recensies voor de game waren lovend. Remakes van de tweede en derde game lijken dus een logische volgende stap. Hoewel er nog geen officiële aankondiging is vanuit ontwikkelaar Motive of uitgever EA, lijkt die laatste nu te peilen of fans interesse hebben.

Meerdere hints naar Dead Space 2 en 3 remakes

Op Twitter deelt game-ontwikkelaar Dillon Rogers namelijk screenshots van een enquête die hij ontvangen heeft van EA. De enquête vraagt naar de interesse in zowel een remake van Dead Space 2 als Dead Space 3. Naast deze enquête lijkt ook de Dead Space remake zelf te hinten op een remake van het tweede deel. Wanneer je een New Game+ opstart is er namelijk een easter egg die hint naar de Sprawl op Titan, een locatie uit Dead Space 2.
Vorig jaar vroeg VGC Dead Space’s creative director al naar de mogelijke toekomstige remakes. Destijds zei hij er het volgende over:
‘’Ik ben persoonlijk een grote fan van Dead Space, maar wat de toekomst betreft weet ik het niet. Ik kan niet spreken voor het andere project, maar wat ik wel kan zeggen is dat het niet ongebruikelijk is dat studio’s meerdere projecten hebben, vooral grote bedrijven als EA.’’