EA ontkent Halo Infinite de schuld te geven van Battlefield 2042 situatie

News
vrijdag, 18 februari 2022 om 12:00
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
Onlangs kwam naar buiten dat EA Halo Infinite de schuld gaf van de onvrede over Battlefield 2042. EA ontkent nu dat dat het geval is. De bespreking waarin dit gezegd zou zijn ging niet om het aanwijzen van externe factoren als schuldige.
Volgens een rapport van Xfire zou Laura Miele, Chief Studios Officer bij EA, beweerd hebben dat Halo Infinite een aanvankelijk goede ontvangst van Battlefield 2042 had veranderd. Naast Halo zou Battlefield maar weinig flatteus uit de verf gekomen zijn.
Ook andere factoren werden benoemd, maar de vergelijking met Halo was nieuw en ging dan ook al snel overal rond. Nu zegt John Reseburg, communications VP van EA, dat Halo Infinite nergens de schuld van heeft gekregen. Berichten dat dat wel is gebeurd zouden de context missen, liet hij weten tegenover PCGamer.

Geen exacte woorden over Halo Infinite

Reseburg ontkent niet dat de vergelijking met Halo Infinite gemaakt is, maar er zou in ieder geval geen beschuldigende toon geweest zijn. Het rapport van Xfire gaf ook geen directe citaten over de Halo Infinite-vergelijking. Er zou gezegd zijn dat Battlefield 2042 naast Halo Infinite onafgewerkt leek, maar dat zou dus eerder een erkennen van het eigen falen zijn geweest dan een beschuldiging.