De beste Switch games van gamescom 2021

Article
dinsdag, 31 augustus 2021 om 14:00
20210830justdance2022f1630345214
gamescom 2021 zit er weer op en dat betekent dat het tijd is om de balans op te maken. Welke games kwamen er voorbij en wat waren nou de tofste onthullingen van de digitale beurs. Na de Xbox Series X is de Switch aan de beurt met de beste Switch games van gamescom 2021!

5. Just Dance 2022

We trappen deze top 5 beste Switch games van gamescom 2021 af met een dansje. Een van de meest rockende games die op gamescom aanwezig was, is namelijk Just Dance 2022. Met een hele berg nieuwe tracks waaronder Last Friday Night T.G.I.F. van Katy Perry, Run the World (Girls) van Beyoncé en Funk van Meghan Trainor kun je je beste dansmoves weer uit de kast halen. Het is tijd om te dansen als een malle als deze game uitkomt. Een releasedatum heeft de game ook al: op 4 november 2021 komt de game uit.

4. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

De Teenage Mutant Ninja Turtles lieten tijdens gamescom 2021 ook weer van zich zien. Shredders Revenge staat namelijk op de planning als spirituele opvolger van Turtles in Time uit 1991. Ontwikkelaar Dotemu brengt, samen met Tribute games, een compleet nieuwe beat ‘em up waarin je met Leonardo, Raphael, Donatello, Michaelangelo én April O’Neil aan de slag mag.
De eeuwige vijand is natuurlijk Shredder weer met zijn Foot-soldaten en andere handlangers zoals Bebop en Rock Steady. Welke andere vijanden we nog meer voor onze kiezen krijgen is nog onbekend, maar ga er maar vanuit dat we bijvoorbeeld Crang en Dexter Stockman voorbij gaan zien komen. Het grootste mysterie blijft toch wel te releasedatum van de game, want die is nog steeds niet onthuld. Wel weten we dat de game in 2022 uit moet komen en dat je straks met zijn vieren in couch co-op aan de slag kunt op de Switch.

3. Mario + Rabbids: Sparks of Hope

Mario, Rabbid Peach en de anderen zijn weer terug voor een complete nieuw avontuur. Waar eerder tactiek en doldwaze humor gecombineerd warden tot een meesterlijke mix van gekkigheid, komt Ubisoft nu met een vervolg op de proppen. Dit keer wordt het universum bedreigd door Cursa, een boosaardige entiteit die alle energie van de Sparks op wil slokken.
Met Mario, Luigi, Peach, Yoshi en de Rabbid-varianten hiervan (waaronder Rabbid-Rosalina) onder de knoppen moet je weer op pad om iedereen die je in de weg staat omver te knallen. Een reis door een mysterieus universum wacht op je, dus maak je klaar om te lachen, te gieren en te brullen, maar ook om tactisch te werk te gaan. In 2022 begint het avontuur!

2. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

De LEGO-games doen het altijd goed, ongeacht op welk platform ze uitkomen. Het nieuwe deel in de LEGO Star Wars saga zal dan ook weer smullen worden. De game vertelt het verhaal uit de Skywalker Saga en neemt je mee door de negen Skywalker films, maar dan natuurlijk met de nodige LEGO-humor.
Zoals het een goede LEGO game betaamt krijg je in deze game toegang tot honderden karakters en moet je weer het nodige aan puzzelwerk verrichten. Het toffe is dat je in The Skywalker Saga ook aan de slag kunt met je eigen voertuigen en op die manier een unieke reis door het Star Wars universum kunt maken. Wanneer de game precies uitkomt is nog niet onthuld, maar reken op een release in kwartaal één van 2022.

1. Metroid Dread

De absolute nummer één van gamescom 2021 wat betreft de Nintendo Switch is natuurlijk Metroid Dread. De game liet nieuwe beelden zien sinds de aankondiging tijdens E3 2021 en die logen er niet om. Onder andere zagen we dat Samus in dit nieuwe tweedimensionale avontuur te maken krijgt met de planeer ZDR ná de gebeurtenissen in Metroid Fusion. De planeet ZDR heeft blijkbaar een parasitaire aanval overleefd, maar is nu het slachtoffer van een heel ander soort indringers.
Samus ziet namelijk dat de E.M.M.I. robots op de planeet doorgeslagen zijn en dat het tijd is om in te grijpen. De Metroid Dread trailer onthult daarbij terugkerende krachten en wapens van Samus, maar ook een aantal andere bekende gezichten die niet allemaal even vriendelijk zijn. Metroid Dread komt op 8 oktober exclusief naar de Nintendo Switch.