Update - Ubisoft maakt Assassin's Creed game onspeelbaar, ook voor eigenaren

News
dinsdag, 12 juli 2022 om 13:00
assassins creed liberation hdf1657547527
Er worden al lange tijd vraagtekens gezet bij de digitalisering van game-collecties. Dat lijkt nu terecht, want Ubisoft maakt namelijk Assassin's Creed Liberation HD onspeelbaar, zelfs voor spelers die de game al hebben gekocht.

Update - Assassin's Creed wordt toch niet onspeelbaar

Tegenover Eurogamer heeft Ubisoft verklaard dat Assassin's Creed Liberation HD ook na 1 september gewoon speelbaar blijft. Dat op Steam anders vermeldt staat is niet de bedoeling. Online functies en DLC zullen inderdaad niet meer bruikbaar zijn wanneer de servers offline gaan, maar de singleplayer kun je blijven downloaden en spelen als je die gekocht hebt. Ubisoft gaat ervoor zorgen dat alle stores waar de game te koop is deze juiste informatie weergeeft.

Oorspronkelijk bericht

Het gebeurt wel vaker dat een game niet meer te spelen is wanneer er nog maar weinig spelers de titel spelen. Zo zijn in het verleden bijvoorbeeld de servers gesloten van MMO's en multiplayer shooters offline gehaald. Maar steeds ging het daarbij om games die alleen online in multiplayer te spelen waren of daar een grote focus op hadden.
Ubisoft gaat nu een stapje verder met Assassin's Creed Liberation HD. De game kwam eerst exclusief uit op de PlayStation Vita en kreeg later een HD remake voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Op dat laatste platform is de game binnenkort niet meer te spelen, zo valt te lezen op de Steam-pagina van de game.
De game is al niet meer te koop, maar vanaf 1 september 2022 kunnen eigenaren van Assassin's Creed Liberation HD de titel niet meer spelen. Aan VG247 laat Ubisoft weten dat de keuze niet makkelijk was.

Nog meer Ubisoft games offline gehaald

Terwijl Assassin's Creed Liberation HD helemaal onspeelbaar wordt, zullen binnenkort ook de servers van veel andere Ubisoft games worden gesloten. Het gaat daarbij wel alleen om de multiplayer modi van de games en andere online functies. Opvallend genoeg is het ook niet meer mogelijk om de DLC te downloaden van de desbetreffende games.
Dit bericht is bijgewerkt op 12 juli 2022.

Populair Nieuws