Alles wat je moet weten over Pokémon Legends Arceus

Article
dinsdag, 25 januari 2022 om 16:00
pokemon legends arceusf1641979932
Pokémon Legends Arceus komt uit op 28 januari 2022 op de Nintendo Switch. Het concept van Legends Arceus zal heel erg verschillen van wat we van Pokémon gewend zijn. Omdat het voor sommige Pokémon fans misschien nog niet helemaal duidelijk is hoe deze nieuwe Nintendo Switch game in elkaar steekt, wordt hier alles wat je moet weten over Pokémon Legends Arceus nog even op een rijtje gezet.

Wat is Pokémon Legends Arceus?

Pokémon Legends Arceus is de nieuwe mainline Pokémon game die ontwikkeld is door Game Freak en uitgegeven wordt door Nintendo. De laatste keer dat we konden genieten van een mainline Pokémon game was toen Sword and Shield in 2019 op de Nintendo Switch uitkwam. Legends Arceus heeft alleen wel een hele andere insteek dan we in 25 jaar van Pokémon games gezien hebben.
Waar de games zich normaal gesproken in een moderne tijd afspelen, is dit nu totaal anders. De nieuwe Pokémon game vindt namelijk plaats in een heel ver verleden, waar Pokémon en mensen gescheiden van elkaar leven. In alle voorgaande mainline Pokémon games was je doel als de speler om je Pokémon te trainen, slechteriken te verslaan en natuurlijk de allerbeste trainer in de regio te worden. In Legends Arceus wordt dit concept compleet omgegooid en word je door de zo geheten Galaxy team ingehuurd om de allereerste Pokédex ooit te maken.
De nieuwe stijl van Pokémon Legends Arceus heeft wat weg van The Legend of Zelda Breath of the Wild die in 2017 ook op de Nintendo Switch uitkwam, maar eigenlijk kan je de game meer vergelijken met Monster Hunter Rise. Om een Pokémon toe te voegen aan de Pokédex is alleen vangen niet meer genoeg. Je moet het gedrag, de aanvallen en de verschillende leefomgevingen van de Pokémon observeren voordat je het monstertje succesvol kan toevoegen aan de Pokédex.

Welke generatie is Pokémon Legends Arceus?

Met de release van een nieuwe mainline Pokémon game zien we wel eens een gloednieuwe regio. Dit is nu niet het geval, althans niet helemaal. Pokémon Legends Arceus speelt zich namelijk af in de Hisui regio, wat eigenlijk de Sinnoh Regio van generatie 4 is, die we eerder zagen in Pokemon Briliant Diamond and Shining Pearl.
De Pokémon die je tijdens je avontuur in de Hisui regio zal tegenkomen zijn ook niet per se nieuw, want het zijn vooral Pokémon uit oudere generaties. Wel kun je in de Hisui regio Pokémon vinden met de nieuwe “Hisuian form”. Deze Pokémon komen ook uit oudere generaties, maar hebben een nieuw design gekregen. Pokémon Legends Arceus valt dus nog steeds onder de achtste generatie, waar de Nintendo Switch games uit 2019, Pokémon Sword en Pokémon Shield ook onder vallen.
pokemon legends arceus jubileevillagef1642087805

De ”open world” van Pokémon Legends Arceus

Pokémon Legends Arceus heeft niet per se een open-world zoals we die normaal gesproken zien bij games als The Legend of Zelda Breath of the Wild en Horizon Zero Dawn. Bij Legends Arceus is de wereld van de game verdeeld in verschillende gebieden. Je basis in de Hisui regio is Jubilife Village waar je als speler veel tijd zal doorbrengen om je voor te bereiden op een expeditie.
In Jubilife Village is het mogelijk om spullen te kopen en te craften. Dat je kan craften is nog nooit voorgekomen in een Pokémon game en is dus ook een nieuwe functie van Legends Arceus. In Jubilife Village lopen er natuurlijk mensen rond waar je mee kan praten, maar ook quests van kan aannemen. In de verschillende regio’s kan je ook leden van de Diamond and Pearl Clan vinden. Dit zijn twee groepen die de Pokémon aanbidden en er alles aan doen om hun leefomgeving te beschermen.
2022 01 14 pokemon legends arceus jubilife villagef1642171505

De starter Pokemon

Normaal gesproken horen bij een nieuwe Pokémon game ook nieuwe starter Pokémon, maar dit is bij Legends Arceus niet het geval. Het is namelijk de eerste keer in de geschiedenis van Pokémon games dat de drie starter Pokémon uit verschillende generaties komen. De starters die we krijgen zijn namelijk: Cyndaquil, de vuur Pokémon uit generatie 2, Oshawott, de water Pokémon uit generatie 6 en Rowlet, de gras Pokémon uit generatie 8.
De reden waarom deze specifieke Pokémon gekozen zijn als de starters voor Legends Arceus is nog niet officieel bekend gemaakt. Wel lijkt het erop dat de laatste evolutie van deze Pokémon oude Japanse soldaten representeren. Dit is alleen ook nog niet officeel bevestigd en dus zullen fans af moeten wachten tot de game verschijnt.
pokemon legends arceus 2f1642087815

Hoe de Pokémon battles in Legends Arceus werken

In Legends Arceus is de manier van battlen ook helemaal veranderd. Een gevecht speelt zich namelijk niet meer in een andere scène af, maar gewoon in de open-world. Ook de manier waarop het gevecht verloopt is nu anders. De battles zijn namelijk niet meer turn-based, want de Pokémon kunnen nu vaker aanvallen en zijn vrij in hoe ze bewegen. In een gevecht heb je ook de keuze tussen twee verschillende battle styles. In de game heb je de “Strong Style” waarbij je meer schade aan de tegenstander toebrengt, maar wel wat minder snelheid hebt en bij de “Agile Style” ligt het precies andersom.
Wat ook een hele bijzondere toevoeging aan de gevechten is, is dat trainers nu door de wilde Pokémon aangevallen kunnen worden. Hierdoor kan je als speler dus bewusteloos raken en dan word je meteen teruggestuurd naar je home base. De aanvallen zijn wel te ontwijken door te dodgen.
pokemon legends arceus aangevallenf1642087827

De Pokémon

Als allerlaatst is het natuurlijk wel nodig om het even over de Pokémon te hebben. Zoals eerder vermeld is Pokémon Legends Arceus geen nieuwe generatie en bevat de game niet heel veel nieuwe Pokémon. Er zijn dus voor een paar Pokémon wel een “Hisuian form” toegevoegd en sommige hebben een extra evolutie gekregen.
De Pokémon in de open-world reageren op verschillende manieren op jou als speler. Sommige komen meteen naar je toe, omdat ze je interessant vinden en andere zien je juist als een bedreiging en rennen daardoor weg of vallen je aan. Daarbij zijn er zo geheten “Alpha Pokémon”. Deze vallen op omdat ze rode ogen hebben en wat groter zijn dan normaal. Ze zijn sterker en agressiever. Verder zijn er ook “Noble Pokémon” die als boss battle dienen. Er is nog niet veel bekend over deze “Noble Pokémon”, maar het lijkt erop dat ze iets met de mythische Pokémon Arceus te maken hebben.

Of Pokémon Legends Arceus ook zo lekker gaat spelen als de andere Pokémon games op de Nintendo Switch is nog heel even afwachten. De game is namelijk 28 januari beschikbaar voor de Nintendo Switch.