'EA heeft Harry Potter MMO geannuleerd'

News
vrijdag, 24 december 2021 om 9:30
harry potterf1672392942
EA werkte aan een Harry Potter MMO, maar heeft deze uiteindelijk geannuleerd. Zo heeft Kim Salzer, voormalig director of product markering bij EA, bekendgemaakt.
Volgens Salzer werkte Electronic Arts aan een MMO gebaseerd op Harry Potter, maar is deze helaas geannuleerd. Dit vertelde ze in een gesprek met Twitch-streamer The Real Brandolorian.
De Harry Potter MMO is in het begin van deze eeuw ontwikkeld zijn door EA. De studio had in die tijd rechten op Harry Potter, maar nu heeft Warner Bros. dit overgenomen via het label Portkey Games.

Volgend jaar nieuwe Harry Potter-game

Op dit moment wordt er door Warner Bros. gewerkt aan de game Hogwarts Legacy. De Harry Potter-game is een actie-RPG en komt uit in 2022. De officiële releasedatum is nog niet bekend, maar we kunnen hem in ieder geval verwachten na de release van Fantastic Beasts 3.

De Harry Potter-franchise bestaat inmiddels 20 jaar en is nog steeds razend populair. Om het 20-jarige bestaan te vieren keren veel bekende gezichten terug in een reünie om te praten over de franchise. De reünie zal op 1 januari worden uitgezonden op HBO Max en later verschijnen in Nederland.