Treyarch tolereert geen discriminatie op de werkvloer

News
vrijdag, 24 december 2021 om 9:00
treyarch animatic still 1920x1080f1640255904
In een statement van Treyarch, de gamestudio achter de zombie-modus van Call of Duty: Vanguard, wordt duidelijk gemaakt dat pesterijen en discriminatie absoluut niet getolereerd worden in de werkcultuur van het bedrijf. Treyarch wil een veilige werkomgeving bieden aan haar ontwikkelaars.
De game studio Treyarch, die onder leiding staat van Activision Blizzard, heeft een statement naar buiten gebracht over haar werkcultuur. Het statement is door (voornamelijk vrouwelijke) werknemers tot stand gekomen, en laat duidelijk merken dat pesterijen en discriminatie op de werkvloer niet getolereerd worden.

Moederbedrijf Activision Blizzard heeft een ontzettend slechte reputatie gekregen, toen naar buiten kwam dat vrouwelijke werknemers flink gediscrimineerd werden. Ook zou er een giftige werkomgeving zijn. Treyarch wil nu duidelijk maken dat zij een dergelijke situatie niet zullen tolereren.
In het statement staat dat het bedrijf het doel heeft geweldige games te maken, en dat dat mede mogelijk gemaakt wordt door de mensen die bij Treyarch werken. Het team bestaat uit "slimme, getalenteerde professionals die constant het beste uit zichzelf proberen te halen". Op de werkvloer is dan ook simpelweg geen plek voor seksisme, racisme, discriminatie, pesterijen of geweld.

Hoe zit het met Activision Blizzard?

Het is duidelijk dat Treyarch haar best doet om zich een beetje te onderscheiden van Activision Blizzard. Dit statement komt maanden na de eerste rechtszaak tegen de game studio, en sindsdien is de reputatie van Activision Blizzard eigenlijk alleen maar verslechterd. De game studio maakte geen deel uit van The Game Awards, en er zijn veel rapporten naar buiten gekomen dat werknemers met een hoge functie vrouwen mishandelen. Activison Blizzard beweert nu het beste met haar werknemers voor te hebben, maar het is de vraag of de reputatie van het bedrijf nog te redden valt.

Populair Nieuws