‘EA gaat geen Star Wars-games meer maken’

News
donderdag, 27 januari 2022 om 14:30
star wars jedi fallen orderf1643208673
Eerder deze week werd aangekondigd door EA dat Respawn aan drie Star Wars-games werkt. Nu zijn dit naar verluidt de laatste games van Star Wars waar EA aan zal werken.
Electronic Arts zou na de release van de drie recentelijk aangekondigde Star Wars-games van Respawn Entertainment geen Star Wars-games meer ontwikkelen. Dit claimt Venturebeat te hebben vernomen. Volgens de site zal de uitgever namelijk minder geld aan licenties willen besteden en zich meer richten op haar eigen franchises, zoals Mass Effect, Battlefield en Dragon Age.
Eerder deze week kondigde EA aan dat Respawn zal werken aan drie nieuwe Star Wars-games, namelijk Star Wars Jedi: Fallen Empire en een nieuwe Star Wars first-person shooter van het Medal of Honor: Above and Beyond-team. Daarnaast zal Respawn ook samenwerken met Bit Reactor aan een turn-based tactics game.
Mocht EA echt willen stoppen met haar Star Wars-games, dan is het ook onwaarschijnlijk dat DICE een derde deel gaat maken van de Star Wars Battlefront-franchise. Eind vorig jaar vertelde leaker Tom Henderson al dat EA een pitch voor Battlefront 3 zou hebben afgewezen in verband met de kosten van de licentie.

Meer studio's werken aan Star Wars-games

Vorig jaar kondigde LucasArts ook al aan dat de deal met EA om Star Wars-games te ontwikkelen afgesloten was. Er werken inmiddels ook andere studio’s aan de games gebaseerd op Star Wars. Zo werkt Ubisoft inmiddels aan een open world-game gebaseerd op de populaire franchise. Daarnaast is eind vorig jaar ook aangekondigd dat Quantic Dream werkt aan de game Star Wars Eclipse.