EA: “FIFA spelers houden van FUT lootboxes”

News
vrijdag, 12 augustus 2022 om 17:30
juventus fifa 23f1658820063
Lootboxes in games liggen steeds vaker onder vuur. Een partij die in de discussie vaak voorbij komt is EA, mede door de lootboxes in de Ultimate Team modus van FIFA. Maar volgens EA is de kritiek onterecht, omdat FIFA spelers van lootboxes houden.
Lootboxes worden door veel mensen gezien als een vorm van gokken. Je kunt namelijk echt geld betalen voor in-game beloning die willekeurig bepaald wordt en sterk van waarde kan verschillen. De Nederlandse Kansspelautoriteit heeft EA als een willen beboeten voor het gebruik van lootboxes, maar is daarin teruggefloten door de Raad van State. Ook de Tweede Kamer wil een verbod op lootboxes.
De Britse regering overwoog onlangs wetgeving tegen lootboxes, maar heeft die toch niet ingevoerd, dus kan EA ook in de FUT modus van FIFA 23 weer lootboxes aanbieden in de vorm van FUT Packs. Tegenover Eurogamer verklaart het bedrijf nu wel iets heel opvallends. FIFA spelers zouden volgens EA van lootboxes houden:

Meeste FUT Packs zijn niet betaald

EA wijst er bovendien op dat geld uitgeven aan FUT Packs volledig optioneel is. Je kunt deze lootboxes namelijk ook kopen met in-game geld dat je verdient door te spelen. Het bedrijf zou niet aanmoedigen dat je je FUT Packs koopt met geld in plaats van ze verdient door te spelen. De meeste spelers zouden bovendien helemaal nooit geld uitgeven aan FUT Packs: negen van de tien Packs die in FIFA 22 zijn geopend waren verdiend door te spelen.

Populair Nieuws