EA denkt dat AI kan zorgen voor sneller ontwikkelen en meer monetization

News
vrijdag, 08 maart 2024 om 11:30
ea sports fc 24 haaland schotf1695043276
Andrew Wilson, de CEO van EA, ziet gouden kansen in de komst van AI. De topman denkt namelijk dat games nu sneller ontwikkeld kunnen worden en het zal zorgen voor meer monetization.
De laatste tijd maakt AI grote stappen en veel sectoren zien daar mogelijkheden in. In de game-industrie wordt er verdeeld over gedacht en in welke mate dan AI moet worden ingezet. Het kan bijvoorbeeld werk besparen, maar het kan daardoor ook ontwikkelaars hun baan kosten.
Andrew Wilson ziet in ieder geval mooie kansen in generative AI. De CEO van EA denkt dat met de technologie games een stuk efficiënter ontwikkeld kunnen worden. Dat laat hij weten tijdens het Morgan Stanley Conference, zo meldt Techraptor.

“En hoewel we het nog niet kunnen berekenen, zou ik je zeggen dat mijn achterhoofd is: ‘Hoe kunnen we generatieve AI gebruiken om ons als bedrijf 30 procent efficiënter te maken? Hoe kunnen we over drie jaar 30 procent efficiënter zijn?’”

Meer games en meer geld

Volgens Wilson duurde het vroeger zes maanden om een in-game stadion te bouwen, terwijl dat het afgelopen jaar is ingekort naar zes weken. Over de komende jaren denkt hij dat het in zes dagen kan.
Door efficiënt te werken zouden er volgens Wilson sneller meer games gemaakt kunnen worden, wat in de ogen van de CEO ‘de Heilige Graal’ voor spelers is. Hij denkt dat AI kan helpen om de player base ‘op z’n minst’ 50 procent te groeien en daarmee de monetization. Wilson schat dat spelers 10 tot 20 procent meer geld in-game uit zullen geven.