Final Fantasy 7 Rebirth zorgt voor onverwachte discussie onder fans

News
vrijdag, 08 maart 2024 om 12:00
final fantasy 7 rebirth sephirothf1708617610
Final Fantasy 7 Rebirth is net uit en veel fans genieten met volle teugen van de game. Er is alleen iets waar veel fans over blijken te struikelen. Je verwacht misschien dat spelers vallen over aanpassingen in het verhaal, maar het is het nieuwe design van een bekend Final Fantasy-wezen dat de tongen losmaakt.
Final Fantasy-fans zullen ongetwijfeld bekend zijn met de Moogle. Het pluizige wezentje is eigenlijk altijd in de games te vinden. Het design wisselt per game, maar er zijn elementen die meestal hetzelfde zijn. Ze zijn klein en hebben vaak puntige oortjes en dichtgeknepen ogen.
Maar in Final Fantasy 7 Rebirth zien ze er heel anders uit: ze zijn langer, hebben open, ronde ogen en, tot ongenoegen van veel fans, zichtbare tanden. Er zijn veel memes opgedoken van fans die vinden dat de Rebirth-Moogle een heel andere uitraling heeft dan eerdere Moogles.
Eén speler merkt zelfs op dat dat de nieuwe Moogle iets heeft van Matthew McConaughey. We kunnen hem daarin niet eens ongelijk geven.

Square Enix verdedigt Final Fantasy 7 Rebirth Moogle

Square Enix zelf is trouwens niet blij met de hele discussie en neemt het op voor de nieuwe Moogle. Het bedrijf laat weten dat het van alle Moogles houdt. Dat verandert de mening van fans alleen niet.
Overigens is Rebirth niet daadwerkelijk de eerste game met dit Moogle-design. Het was al te zien in een summon in Final Fantasy 7 Remake. Het is ook gebruikt in Crisis Core: Final Fantasy 7 Reunion.