EA beslist deze week over toekomst van Anthem

  Anthem, de looter shooter die in 2019 uitkwam onder het geluid van negatieve recensies, gaat mogelijk binnenkort haar ondergang krijgen. Deze week gaat EA beslissen over de toekomst van de controversiële game.

  Eerlijk is eerlijk, eigenlijk hadden we verwacht nooit meer iets te horen over Anthem. Het project leek al een beetje onder het tapijt geveegd te zijn, maar blijkbaar gaan ze het deze week toch hebben over de toekomst van de game. Na de vreselijke launch in 2019 maakte Bioware al bekend dat ze de looter shooter volledig wilden ombouwen zodat de game naar behoren functioneert. Na een jaar gewerkt te hebben aan het project bestaat nu de kans dat de stekker er al weer uit getrokken wordt.

  Hiervoor kreeg Bioware een team van ongeveer 30 man, nu blijkt dat ze minstens drie keer zoveel mensen nodig hebben om Anthem binnen een redelijke tijd beter te maken. Nu is de vraag of EA het dat waard vindt als investering in de toekomst van Anthem. Zoiets kost natuurlijk geld en er lijkt niet een goede reden te zijn om zo veel geld te pompen in een game die eigenlijk toch al op zijn gat ligt.

  Geplaagde launch

  De reden dat Anthem vanaf de grond opnieuw opgebouwd moest worden heeft te maken met de geplaagde launch van de game. Veel systemen werkten niet zoals ze horen te werken en de game was repetitief en zat vol met bugs en glitches. EA zal al deze zaken ook meenemen in hun beslissing deze week over de toekomst van Anthem. EA zegt zelf overigens dat ze niet weten waar iedereen het over heeft, maar als drie van je medewerkers melden dat het gesprek er komt, dan lijkt het wel redelijk om aan te nemen dat het gebeurt.

  EA zal ook een oogje moeten houden op de concurrentie. Aangezien er geen schot in de zaak zit zal het nog wel even duren voordat de update voor Anthem uit zou moeten komen. Dan mogen ze wel gaan oppassen dat ze niet in het vaarwater van Outriders komen, die game is namelijk een directe concurrent en kan de toekomst van Anthem een stuk grimmiger maken.

  Anthem

  Verkijgbaar vanaf 22 february 2019

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.