Dying light 2 ontwikkelaar vraagt fans vroege exemplaren niet te spelen voor launch

News
donderdag, 03 februari 2022 om 12:00
dying light 2 gameplayf1642667513
De ontwikkelaar van Dying Light 2: Stay Human vraagt fans om nog even te wachten met het spelen van de game, zelfs als je een vroege kopie hebt. De ontwikkelaars willen namelijk dat spelers de game ervaren zoals het is bedoeld.
Nu de eerste exemplaren van Dying Light 2 in het wild te verkrijgen zijn, heeft ontwikkelaar Techland de fans die de game voor de lancering hebben ontvangen, gevraagd om tot die tijd te wachten met spelen.
Deze oproep doet de ontwikkelaar in een bericht op het Twitter-account van de game. Hoewel de downloadbare exemplaren van de games achter dichte releasevensters vergrendeld kunnen worden, is dat er niet voor retailers die fysieke exemplaren verkopen. Zij zijn gebonden aan een street date, maar het embargo wordt regelmatig verbroken door winkeliers.
Techland zegt verheugd te zijn dat fans zo snel mogelijk willen beginnen met spelen, maar raadt het toch nog even af. De ontwikkelaar wil pas dat fans op 4 februari, de dag van release, met de game aan de slag gaan. Op deze dag verschijnt namelijk ook de Day One-patch, waarin een groot aantal 'verbeteringen en fixes' naar de game zullen komen.

Dying Light 2 krijgt gratis next-gen upgrade

Eerder deze week heeft Techland ook bekendgemaakt dat spelers een gratis next-gen upgrade kunnen krijgen voor de game. Als je dus nog geen PS5 hebt, maar wel Dying Light 2: Stay human wil spelen, hoef je de game niet opnieuw te kopen. Helaas zal crossplay alleen niet mogelijk zijn.

Dying Light 2 verschijnt op 4 februari 2022 officieel voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. De game zal ook verschijnen op de Nintendo Switch, maar deze versie heeft nog geen officiële releasedatum gekregen.