Red Bull-teambaas geniet van ongezouten mening Max Verstappen

News
dinsdag, 02 januari 2024 om 9:30
max verstappen gp hongarije 2023f1690284140
Het is bekend dat Max Verstappen geen blad voor de mond neemt. Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, is juist blij met die ongezouten mening en wil van de coureur geen PR-robot maken.
Nederlanders hebben de reputatie dat ze direct zijn en zeggen waar het op staat, maar Max Verstappen voert dat stereotype vaak op tot het uiterste. Helemaal sinds de coureur wereldkampioen is geworden, laat hij zonder blikken of blozen weten hoe hij ergens over denkt. Zo is Verstappen geen fan van sprintraces of andere veranderingen en heeft hij dat duidelijk laten merken de afgelopen twee jaar.
Vaak zijn teams niet zo happig op coureurs die zeggen wat ze denken. Een zeer uitgesproken mening kan namelijk impact hebben op de reputatie van het merk. Bij Red Bull Racing is het alleen geen probleem dat Verstappen zijn ongezouten mening laat horen, zo laat Christian Horner weten in gesprek met Autosport.com.

“Wij geloven in de keuzevrijheid van onze coureurs. Het zijn geen robots, ze hebben meningen. En Max heeft een stem als wereldkampioen en we dwingen hem niet om een PR-mening te geven. Hij is een heel eerlijke, jonge jongen en hij vertelt je hoe hij het ziet. En dat vind ik eigenlijk heel verfrissend.”

Dezelfde Verstappen als altijd

Volgens Horner is Verstappen amper veranderd sinds hij toetrad tot de Formule 1 op 17-jarige leeftijd. Op sommige vlakken is de inmiddels drievoudig wereldkampioen volwassener geworden, en hij heeft nu gezichtsbeharing, maar hij is nog dezelfde persoon gebleven. Zo is hij een pure racer, heeft hij een hekel aan alle ‘razzmatazz’ rondom de sport en blijft hij met beide benen op de grond staan.