Alles wat we weten over de Vikings spin-off!

Article
dinsdag, 06 oktober 2020 om 12:15
vikingsf1591958351
De populaire serie Vikings is na het vreemde einde van de serie begonnen aan een spin-off serie. De makers gaven zelf al toe dat ze aan het einde van de serie een beetje hun doel kwijt waren, waardoor Vikings: Valhalla een goede kans is voor een frisse start. De serie zal uitkomen in 2021. Vandaag gaan wij af wat we al weten van deze spin-off.

Personages

Van een aantal personages is het al bekend dat ze in de serie voor zullen komen. Het gaat hier zeker niet om onbekende namen. Althans, dat kunnen we met 99 procent zekerheid zeggen. De makers noemden namelijk nog niet de officiële namen, maar codenamen. Het valt alleen bij een aantal makkelijk uit te vogelen over wie het gaat.
Zo is één van de eersten die genoemd wordt ene Vidar Skardesson, wie hoogstwaarschijnlijk niemand anders zal zijn dan Leif Eriksson. Hij is misschien wel de bekendste Viking aller tijden en staat er vooral om bekend dat hij opgroeide in IJsland. ‘Vidar’ was een machtig krijger en ontdekkingsreiziger die open stond voor andere godsdiensten dan die hem van huis uit werden meegegeven.
Ook zijn zus, Freydis Eriksdottir, zal voorkomen in de serie. Voorlopig onder codenaam Signe Skardedottir zal als een Christendom-hatende shield-maiden keihard vechten om de Noorse mythologie te beschermen van het reizende Christendom. De reden voor haar haat aan Christenen ligt hem in het feit dat zij ooit verkracht werd door een Christen. Ook Vikings zelf bekeerden in die tijd tot het geloof dat de wereld overnam en Signe wilde Scandinavië hiertegen beschermen.
Het laatste maar zeker niet minst bekende personage die in de serie voor zal komen is William The Conquerer. Deze Fransoos was een afstammeling van niemand minder dan Rollo. William The Conquerer is vermoedelijk dus ook de enige bij wie het Lothbrok bloed door zijn aderen stroomt en een van de drie mensen die na de dood van de Engelse heerser koning Edward zijn troon zal proberen over te nemen. William The Conquerer was een naam die grote angst in de ogen van Vikings liet verschijnen in de jaren 900.
vikings 2f1667989541

Verhaal

Het verhaal zal zich ongeveer 100 jaar na de gebeurtenissen van Vikings afspelen en zal ongetwijfeld dezelfde spanning en sensatie laten zien. Waar Vikings ging over de eerste jaren dat de Vikings naar het westen trokken, waar Vikings: Valhalla juist zal gaan over de tijd rond het einde van het Viking tijdperk. De Engelse koning Edward overlijdt en er zijn drie machtige mensen die zijn plek maar al te graag in zouden nemen. Dit kan er nog wel eens heel heftig aan toe gaan.
De serie zal opnieuw voor een groot deel gefilmd worden in Wicklow in Ierland. Hier is ook veruit het grootste deel van Vikings gefilmd. Tot nu toe zijn er 24 afleveringen besteld door de makers van de show. Dit zal waarschijnlijk verspreid worden over twee seizoenen. Of de makers plannen hebben meer dan twee seizoenen te maken is nog niet duidelijk. Wij kunnen absoluut niet wachten op meer informatie over deze spin-off van de zes geweldige seizoenen van Vikings.

Populair Nieuws