Dune-acteur Timothée Chalamet modde vroeger controllers op YouTube

News
donderdag, 28 oktober 2021 om 9:30
dunef1621931158
Voordat hij acteur werd, was Timothée Chalamet met heel andere dingen bezig. De Amerikaan had namelijk een YouTube-kanaal waarop hij Xbox 360-controllers modificeerde.
Als er één acteur momenteel hot stuff is in Hollywood, dan is het Timothée Chalamet wel. De Amerikaan speelt de hoofdrol in het epos Dune, waarvan deze week bekend is geworden dat Warner Bros. het groene licht heeft gegeven voor een tweede deel.
Maar Chalamet was niet altijd een acteur. Voordat hij hoofdrollen had op het witte doek, had hij namelijk een heel andere hobby. Chalamet maakte namelijk mods voor Xbox 360-controllers en plaatste daarvan video’s op YouTube. Dat meldt Vice. Het duurde daarna niet lang voordat er een video opdook, waarin de acteur meer vertelt over zijn YouTube-verleden.
De carrière van Chalamet als controller-modder duurde alleen niet lang. De acteur wist maar liefst 30 dollar te verdienen, voordat zijn ouders gek werden van de verflucht in huis en hij ermee moest stoppen.

Chalamet de rijzende ster in Hollywood

Naast Dune heeft Timothée Chalamet in nog veel meer films en series gespeeld sinds zijn doorbraak in Law & Order in 2009. Zo heeft hij een rol gespeeld in Homeland en Interstellar, voordat hij hoofdrollen te pakken kreeg in Call Me By Your Name en The King. Naast Dune is Chalamet momenteel ook te zien in de nieuwe film van Wes Anderson, The French Dispatch. Momenteel werkt hij aan de productie van Wonka, waarin hij een jonge Willy Wonka speelt.