Apple aangeklaagd voor gebrek aan oplader bij iPhone

News
donderdag, 28 oktober 2021 om 10:00
iphone 13 pro 9f1633082558
Een groep studenten in China is het beu dat Apple stopt met het leveren van opladers bij de iPhone 12 en 13. Daarom heeft de groep nu Apple aangeklaagd.
Sinds 2020 heeft Apple besloten om geen opladers meer te leveren bij haar nieuwe iPhones. Als je dus een iPhone 12 of 13 koopt, dan zal je zelf nog een oplader erbij moeten aanschaffen. De techfabrikant heeft die keuze gemaakt om het doosje kleiner te maken en de carbon footprint van Apple kleiner te maken. Volgens het bedrijf hebben veel consumenten immers al teveel opladers.
Een groep studenten in China is het daar alleen niet mee eens. Zij vinden dat Apple gewoon een oplader moet leveren bij de iPhone, omdat ze anders de smartphone niet kunnen opladen. Dat meldt de Shanghai Law Journal. Bij een iPhone krijg je wel een USB-C naar Lightning-kabel, maar volgens de studenten is die niet compatibel met andere opladers op de markt. De claim van Apple op haar website dat dat kan, klopt dus niet volgens de aanklagers.

Gebruikt Apple milieu als slecht excuus?

Een woordvoerder van Apple zegt dat het tegenwoordig gebruikelijk is voor fabrikanten om geen oplader mee te leveren bij een nieuwe smartphone. De studenten zeggen dat dat alleen niet klopt, omdat verschillende Chinese fabrikanten de keuze juist leggen bij de consument: je kan een verpakking halen met oplader of eentje zonder. Volgens de aanklagers gebruikt Apple de lagere carbon footprint alleen als excuus om haar duurdere MagSafe-opladers te promoten.
Als Apple de rechtszaak verliest, dan zal het geen enorme impact hebben op de jaarscijfers van het bedrijf. De aanklagers eisen van Apple namelijk een oplader voor een iPhone 12 Pro Max die door één van de studenten in aangeschaft, 100 Yuan (omgerekend zo’n 13 euro) voor contractbreuk en de juridische kosten.

Populair Nieuws