‘Duizenden mensen kijken Netflix straks eerder’

News
woensdag, 07 december 2022 om 11:00
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Ondanks enkele tegenslagen is Netflix nog altijd de grootste streamingdienst ter wereld. De dienst komt geregeld met nieuwe films en series, die ook nog eens vaak een hit zijn. Dat komt alleen niet zomaar en het lijkt erop dat kijkers daar meer invloed op gaan krijgen.
In film en tv is het niet ongebruikelijk dat een nieuwe film of serie eerst aan een testpubliek wordt voorgelegd. Als iets niet helemaal in de smaak valt is er nog tijd om de beelden opnieuw te monteren. Ook Netflix heeft in het verleden content aan een testpubliek voorgelegd, maar dat wil de streamingdienst vaker gaan doen en bovendien met een groter publiek, zo meldt The Wall Street Journal.
Via deze weg is bijvoorbeeld de film Don’t Look Up flink aangepast. Een testpubliek vond de film te serieus, terwijl het een komedie zou moeten zijn. Zodoende is de film deels opnieuw gemonteerd voordat hij in een luchtigere vorm voor iedereen op Netflix lanceerde.
Netflix gebruikte tot dusver een betrekkelijk kleine groep kijkers als testpubliek. Het ging om zo’n 2000 abonnees, allemaal afkomstig uit de Verenigde Staten. Maar nu zou de streamingdienst op zoek zijn naar duizenden extra preview-kijkers, ook wereldwijd.

Hoe kun je Netflix films en series eerder kijken?

Netflix zou al een tijdje bezig zijn met het opschalen van het preview-programma. Nieuwe abonnees zou eerder dit jaar gevraagd zijn om zich bij het programma aan te sluiten. Wellicht kunnen bestaande abonnees ook uitnodigingen krijgen. Het lijkt er momenteel niet op dat je je ongevraagd kunt aanmelden.