Drie nieuwe games in League of Legends-universum aangekondigd

News
woensdag, 17 november 2021 om 12:30
ruined king trailer screenshot w7gd1080f1637141917
Riot Forge, de uitgeverstak van Riot Games, heeft gisteren drie nieuwe games aangekondigd die zich afspelen in het League of Legends-universum. Twee van de games kun je nu al spelen.
Riot Forge heeft vandaag twee nieuwe games op de markt gebracht, genaamd Ruined King: A League of Legends Story en Hextech Mayhem. In 2022 zal er nog een andere game komen genaamd The Song of Nunu.
Ruined King is een single-player turn-based RPG, ontwikkeld door Airship Syndicate. De game speelt zich af in Runeterra's Bilgewater, een havenstad vol piraten en smokkelaars en Shadow Isles, een land vol mist. Je kan met champions spelen die een relatie hebben met deze regio waaronder Ahri, Yasuo en Braum.
Hextech Mayhem werd vorige week al aangekondigd, maar is vanaf nu ook speelbaar. In deze game speel je als Ziggs en probeer je te ontsnappen aan Heimendinger. Je rent door de wereld terwijl je speciale sprongen en acties uitvoert om de professor van je af te schudden.
Verder komt er in 2022 de game Song of Nunu: A League of Legends Story. De game is een single-player third-person adventure game, waarin je de jongen Nunu en yeti Willump volgt in het koude Frejlord. In de game ben je op reis om Nunu's verloren moeder te vinden en los je puzzels op en vecht je tegen wolven.
Ruined King en Song of Nunu komen uit op de PlayStation consoles, Xbox consoles, Nintendo Switch en PC, terwijl Hextech Mayhem alleen verschijnt op de PC en Nintendo Switch.

Nog een League of Legends-game

Als laatst heeft Riot Forge nog een game geteast die ergens volgend jaar zal uitkomen. In deze 2D-game speel je als Ekko, die sommige wel zullen kennen van de League of Legends serie Arcane. De game speelt zich af in Pilltover en Zaun. De game zal ontwikkeld worden door Double Stallion.