Dragon's Dogma 2 spelers zijn in paniek over mysterieuze plaag

News
woensdag, 27 maart 2024 om 15:30
dragons dogma 2 dragonsplaguef1711542949
Spelers van Dragon’s Dogma 2 staan soms voor onverwachte verrassingen in de game. Zo zorgt nu een mysterieuze plaag voor paniek onder de spelers.
Let op: dit artikel bevat lichte spoilers over Dragon’s Dogma 2!
In Dragon’s Dogma 2 speel je als de Arisen, de uitverkorene die de wereld van moet behoeden voor de ondergang. Dat hoef je niet alleen te doen, want je krijgt hulp van personages die geen eigen wil hebben, genaamd Pawns. Spelers kunnen hun eigen Pawn maken en Pawns van andere spelers inhuren om hun party compleet te maken.
In tegenstelling tot de eerste Dragon’s Dogma volgen je metgezellen in de sequel niet altijd netjes hun bevelen op. In de game is namelijk een mysterieuze plaag genaamd Dragonsplague en dat zorgt voor paniek onder de spelers. Een geïnfecteerde Pawn kan namelijk niet alleen ongehoorzaam zijn, hij kan ook massaal NPC’s vermoorden als je rust bij een inn in een stad of dorp. En daar kunnen ook NPC’s tussen zitten die essentieel zijn voor quests.
Het probleem is dat Pawns met Dragonsplague ook verhuurd worden aan andere spelers en hun Pawns kunnen infecteren. De plaag kan zich op die manier verspreiden door de playthroughs van allerlei spelers en dat zorgt voor flink wat paniek op social media en Reddit. En de officiële Twitter-pagina van de game plaagt spelers er zelfs mee.

Hoe kan je Dragonsplague voorkomen?

Zoals gezegd zullen Pawns die geïnfecteerd zijn niet meer alle bevelen opvolgen, maar daar is niet de enige manier om Dragonsplague te herkennen. De Pawns in kwestie zullen ook regelmatig naar hun hoofd grijpen alsof ze heftige hoofdpijn hebben en hun ogen zullen rood opgloeien.
Als je een Pawn met Dragonsplague hebt geïdentificeerd, dan zijn er verschillende opties om er iets tegen te doen. Pawns van andere spelers kan je simpelweg terugsturen naar hun eigen wereld. Gaat het om je eigen Pawn, dan moet je hem of haar in het water gooien en laten verdrinken. Vervolgens kan je je Pawn weer laten summonen bij een Riftstone en is het karakter weer ‘schoon’.