Dragon Age: The Veilguard uitgebreid uit de doeken gedaan

News
dinsdag, 11 juni 2024 om 18:00
dragon age the veilguard screenshot
Fans wachten al een lange tijd op een nieuwe Dragon Age game. BioWare en EA hebben Dragon Age: The Veilguard nu voor het eerst getoond en meteen met een lange gameplay reveal.
Dragon Age Inquisition is alweer bijna tien jaar oud, maar BioWare heeft sindsdien niet stilgezeten met de franchise. De ontwikkelaar voor de vierde game in de franchise is namelijk al begonnen in 2015, maar heeft veel vertraging opgelopen. Vorige week werd bekendgemaakt dat de game een naamsverandering heeft gekregen en op 11 juni getoond zou worden.
BioWare en EA hebben zich aan de belofte gehouden. Na jarenlang niks van de game te hebben gezien of gehoord, heeft de studio meteen 20 minuten aan gameplay van Dragon Age: The Veilguard getoond.
De walkthrough begint met een bekend gezicht. De dwerg Varric is namelijk terug - hij zat eerder al in Dragon Age 2 en Inquisition - en is met de speler op zoek naar Solas, die Inquisition-spelers ook bekend in de oren zal klinken. De Elf is namelijk bezig met een ritueel om The Veil, de scheiding tussen de wereld van de mensen en de wereld van demonen, te doorboren.
Het is aan de speler, Varric en andere companions om Solas te vinden en het ritueel te stoppen, voordat het te laat is. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, met demonen en Blood Mages op de route.
Bekijk hieronder de gameplay reveal van Dragon Age: The Veilguard:

Gevechtssysteem op de schop

Net zoals in andere delen is het weer mogelijk om een eigen personage in elkaar te zetten, inclusief het kiezen van een background die van invloed kan zijn op opties in conversaties. In gevechten kan je de vaardigheden van je class vervolgens weer goed gebruiken.
In de gameplay is wel te zien dat BioWare heeft gekozen om de gevechten iets anders aan te pakken, met name als het aankomt op ranged combat. Waar je in Inquisition nog gebruik kon maken van lock-on voor pijl en boog, zal je in The Veilguard zelf moeten mikken om te zorgen dat je pijlen hun doel treffen.
We zullen dit jaar nog met Dragon Age: The Veilguard aan de slag kunnen. De game staat gepland om uit te komen in de herfst van 2024.

Populair Nieuws