De 5 beste PS5 games voor kids

Article
dinsdag, 21 november 2023 om 17:30
inspector gadgetf1698415790
Het kan natuurlijk zo zijn dat je net een PlayStation hebt gekocht voor een van je kinderen (en stiekem een beetje voor jezelf). Maar wat zijn dan de beste games om te spelen? Je wilt ze immers geen agressieve game voorschotelen. We adviseren je in deze top 5 beste games voor kids!

Inspector Gadget: Mad Time Party

De eerste game op dit lijstje is een game die recent is uitgekomen en voor kinderen altijd een waar genot is op nationale televisie: Inspector Gadget. De game die uit is heet Mad Time Party. Dit avontuur is bij uitstek geschikt voor kids omdat de game je letterlijk bij het handje neemt. Dus er wordt vanaf het begin af aan precies uitgelegd wat je doen moet. Zo kun je met één druk op de knop schakelen tussen lopen en rolschaatsen en bevat de game leuke minigames om te spelen. Ideaal voor kids van 3 jaar of ouder!

Kuifje: De Sigaren van de Farao

De volgende op de lijst is een game is een klassieker, namelijk Kuifje Reporter: De Sigaren van de Farao. Wie is er niet opgegroeid met de stripboeken van Kuifje? De aanbevolen leeftijd ligt iets hoger dan de voorgaande game, namelijk 12 jaar. Dat komt omdat de game een stuk avontuurlijker en spannender is. Maar ouders weten hoe leuk Kuifje is voor jong en oud. En daarmee is dit niet enkel een game voor kids, maar misschien ook wel erg leuk voor papa of mama!

De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene Steen

Ook de volgende is er een op de lijst die spoed uitkomt: De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene Steen. Er zijn de laatste paar jaar al meerdere Smurfen games op de markt gebracht en deze games zijn perfect voor kids van 7 jaar of ouder die in zijn voor humor én avontuur. De smurfen komen altijd in de leukste gebieden terecht zonder dat het écht spannend wordt. Daarnaast is het ook leuk dat de game een co-op modus heeft. Dus wie smurft je kind op om mee te doen?
sonic superstarsf1692731952

Ravensburger Doolhof

Ravensburger Doolhof is net uit. En je raadt het goed: dit is een bordspel in digitale vorm. Hartstikke leuk! In deze game kom je terecht in een labyrint van allemaal puzzelstukjes en is het de kunst hier uit te komen. Het fysieke bordspel wordt al jaren op rij enorm goed verkocht en nu is het tijd om de digitale markt te veroveren. Het spel kan met twee tot en met vier spelers gespeeld worden en kost slechts drie tientjes op de PlayStation 5.

Sonic Superstars

En dan komen we aan bij de laatste op deze lijst, een beroemde blauwe egel. Natuurlijk hebben we het hier over Sonic. Er is onlangs een nieuwe game uitgekomen: Sonic Superstars. Het is een 2D-platformgame voor spelers van drie jaar of ouder. De ervaring leert dat kinderen die opgroeien dit twintig jaar later nog steeds leuk vinden. Het is dan ook niet zo vreemd dat deze serie al meedraait sinds 1991! Een must buy om te kopen als je kind van wat snelheid houdt.