Dit is wanneer de Oranje vrouwen weer spelen op het EK voetbal

News
woensdag, 20 juli 2022 om 14:00
De groepsfase voor het EK vrouwenvoetbal is voorbij, waarbij de Oranje leeuwinnen tweede zijn geworden. Dit is wanneer het Nederlands elftal weer in actie mag komen op het toernooi.
Op zondag werden de laatste wedstrijden voor de groepsfase gespeeld op het EK vrouwenvoetbal. Nederland moest daarbij winnen om zeker te zijn van een plaats in de volgende ronde en mogelijk konden de Oranje leeuwinnen zelfs nog eerste in de poule worden. Dat laatste is helaas op één doelpunt na niet gelukt, na een knotsgekke slotfase in de wedstrijd tegen Zwitserland.
Zweden werd in de poule van Nederland eerste en het team komt daardoor een minder sterke tegenstander tegen in de kwartfinale van het EK, België om precies te zijn. Nederland krijgt ondertussen een pittige tegenstander voor de kiezen. Op zaterdag 23 juli om 21:00 Nederlandse tijd moet het Nederlands elftal spelen tegen Frankrijk.
Hoewel Frankrijk gelijk speelde in de laatste wedstrijd tegen IJsland, hebben de Franse vrouwen wel indruk gemaakt op het toernooi. Zo wisten Les Blues maar liefst vijf doelpunten in één helft te scoren tegen Italië. In het voetbal kan alleen van alles gebeuren, wat we tot nu toe wel meer hebben gezien op het EK vrouwenvoetbal.

Zo kan je Oranje op het EK kijken

Wil je niks missen van de spannende kwartfinale tussen Nederland en Frankrijk, dan zijn er gelukkig meerdere manieren om de wedstrijd te volgen. Zo wordt het duel uitgezonden op NPO 1, dus de kwartfinale is voor iedereen makkelijk te volgen op televisie.
Ben je niet in staat om zaterdagavond plaats te nemen voor de beeldbuis, dan is er gelukkig ook een andere manier om de wedstrijd te bekijken. Je kan namelijk ook inschakelen via NPO Start, de app van de publieke omroep, als je naar het tabje 'Live' gaat en daar NPO 1 selecteert.