Dit is wanneer de F1-film met Brad Pitt in de bioscoop verschijnt

News
dinsdag, 18 juni 2024 om 11:00
brad pitt f1 movie
Brad Pitt en regisseur Joseph Kosinski werken al een tijdje aan een F1-film. Nu is duidelijk geworden wanneer de blockbuster in de bioscoop moet verschijnen.
Het lijkt er in de Formule 1 soms wel op alsof alles gebeurt volgens een script. Alle politiek achter de schermen, schandalen en natuurlijk spectaculaire dingen op de baan. Races als de GP van Abu Dhabi 2021 en de aanloop ernaar toe, zouden bijna niet ‘toevallig’ mogelijk kunnen zijn.
Al eerder is de Formule 1 inspiratie geweest voor een grote Hollywood-film. In 2013 verscheen namelijk Rush, over de rivaliteit tussen Niki Lauda en James Hunt in de jaren 70. En volgend jaar wordt er een nieuwe blockbuster toegevoegd aan de geschiedenis van de sport.
Formula 1 en Apple hebben namelijk aangekondigd dat de F1-film met Brad Pitt in de hoofdrol op 25 juni 2025 in de Nederlandse bioscopen zal verschijnen. In de Verenigde Staten moeten ze iets langer geduld hebben, daar wordt de film op 27 juni uitgebracht.

F1-coureurs op het witte doek

Pitt zal een F1-coureur spelen die terugkomt van pensioen, om een gunst te verlenen aan zijn voormalige teambaas (Javier Bardem). De veteraan moet namelijk een fictief 11de team - APXGP - helpen hoger te eindigen en tegelijkertijd zijn talentvolle, maar jonge teamgenoot (Damson Idris) te voorzien van advies. Het verhaal lijkt geïnspireerd op de terugkeer in de sport van Michael Schumacher in 2010.
Bij de productie van de film is ook Lewis Hamilton betrokken, maar daar blijft het niet bij. Er zijn namelijk ook scènes gefilmd tijdens raceweekenden van de Formule 1 en de echte teams en coureurs zullen onderdeel uitmaken van de film.
De productie van de F1-film is voorlopig niet klaar, waardoor hij niet dit jaar in de bioscoop zal verschijnen. Ook tijdens de GP van Groot-Brittannië dit jaar en tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi zal er namelijk gefilmd worden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties