Sequel aangekondigd voor duistere Dark Souls-concurrent

News
dinsdag, 18 juni 2024 om 10:00
lords of the fallenf1697187351
De soulslike game Lords of the Fallen heeft het blijkbaar boven verwachting gedaan. De game krijgt namelijk een sequel, zo heeft de uitgever aangekondigd.
Sinds het succes van Dark Souls zijn er veel concurrenten op de markt verschenen. Sterker nog, er is een compleet nieuw genre geboren: soulslike. Eén van de eerste grote titels die het recept van FromSoftware volgde was Lords of the Fallen in 2014, maar die game zorgde uiteindelijk niet voor een groot succes.
Vorig jaar werd er nog een poging gewaagd, met opvallend genoeg precies dezelfde naam. Ondanks dat was het geen remake, maar een vreemde mix tussen een reboot en een sequel. Het nieuwe deel speelt zich 1000 jaar af na het origineel en stuurt spelers op een missie om de demonische God Adyr te stoppen.
Lords of the Fallen - PS5 Image
Lords of the Fallen - PS5
EUR32.99
Op voorraad
Koop op bol.
De verwarrende naam heeft blijkbaar geen effect gehad op de verkopen - met meer dan een miljoen sales in de eerste tien dagen -, want Lords of the Fallen is succesvol genoeg om de franchise voort te zetten. Uitgever CI Games heeft namelijk aangekondigd dat er een sequel in de maak is van de soulslike game, zo meldt VGC. De nieuwe titel heeft vooralsnog geen naam, maar komt uit op de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC.

Exclusieve release op PC

Als spelers de nieuwe game op PC willen spelen, dan zal dat alleen niet mogelijk zijn via Steam. CI Games heeft namelijk meteen duidelijk gemaakt dat Epic Games de exclusieve rechten op PC in handen heeft. En dat gaat verder dan de meeste exclusieve deals die Epic normaal sluit.
Meestal is een game namelijk alleen in het eerste jaar exclusief te vinden op de Epic Games Store, om vervolgens daarna wel op Steam en andere online storefronts te verschijnen. Voor de sequel op Lords of the Fallen heeft Epic de rechten voor ‘de hele levenscyclus'.

Populair Nieuws

Laatste Reacties