Welke exclusives kan de PS5 nog verwachten dit jaar?

Article
dinsdag, 18 juni 2024 om 12:00
concord
We zijn bijna op de helft van het jaar en Sony heeft het dit jaar rustiger aan gedaan dan voorheen. Maar welke PS5 exclusives kunnen spelers nog verwachten in 2024?

Concord

Vorig jaar werd er een nieuwe game voor de PlayStation 5 uit de doeken gedaan, maar destijds was er nog weinig over bekend. Het enige wat spelers te zien kregen was een korte teaser en daar hield het bij op. Maar tijdens de State of Play eind mei werd Concord eindelijk echt uit de doeken gedaan door Sony en ontwikkelaar Firewalk.
Voor de reveal gingen er al een aantal geruchten en die bleken waarheid te zijn tijdens de showcase. Concord is een first-person shooter, waarbij twee teams van vijf spelers tegen elkaar strijden. Iedere speler kiest een bepaald personage uit een uitgebreide cast, die unieke wapens en vaardigheden tot zijn beschikking heeft. Concord is daarmee een zogeheten ‘hero shooter’, net zoals Overwatch.
Dat het gaat om een online multiplayer shooter komt ook niet geheel als een verrassing. Firewalk is namelijk opgericht door voormalige ontwikkelaars van Bungie en Sony had al eerder bekendgemaakt dat het werkt aan tien live-service games. De uitgever wil niet langer alleen maar singleplayer avonturen maken, zoals The Last of Us en God of War.
Concord komt ook al redelijk snel uit. Op 23 augustus verschijnt de game voor de PlayStation 5. Voor die tijd is het mogelijk om de game te testen. Er worden namelijk twee beta’s georganiseerd. Eentje in juli voor spelers die Concord in de pre-order hebben gezet en nog een open beta op een onbekende datum.

Astro Bot

Tijdens de State of Play werd niet alleen Concord uitgebreid getoond, er werd ook een gloednieuwe game aangekondigd door Sony. Team Asobi van PlayStation Japan Studio werkt namelijk aan Astro Bot, een nieuw avontuur met het koddige robotje in de hoofdrol.
Astro mag aan de slag met een flinke reis door het heelal deze keer. Er zijn namelijk tachtig levels om te doorkruisen, verdeeld over zes sterrenstelsels en vijftig planeten.Je mag daarbij de nodige platform-capriolen uithalen, waarbij het erop lijkt dat het een Super Mario-achtig avontuur wordt.
Niet alleen wordt Astro Bot een PS5-exclusive, er zijn ook veel referenties naar de console. Het ruimteschip waar spelers mee reizen tussen planeten - de Dual Speeder - is gemodelleerd naar een PlayStation 5 DualSense-controller. Ook zijn er robots die lijken op populaire PlayStation-personages, zoals Kratos en Nathan Drake. Een echte titel dus voor PlayStation-fans.
Voordat je aan de slag kan gaan met het avontuur moet je nog een paar maandjes geduld hebben. De release van Astro Bot staat namelijk gepland voor 6 september 2024.
silent hill 2 remake pyramid headf1666253480

Silent Hill 2 Remake

De laatste jaren is het een populaire trend om geliefde horrorgames een nieuw leven in te blazen. Niet alleen Resident Evil 4 kreeg vorig jaar een remake, het was daarvoor al de beurt aan Resident Evil 2, Resident Evil 3 en Dead Space. Bovendien hadden ze allemaal veel succes.
Konami hoopt datzelfde trucje uit te voeren met Silent Hill 2. De remake werd aangekondigd in oktober 2022 en lange tijd hebben we vervolgens weinig meer gehoord over het project. Tijdens de State of Play liet Bloober Team eindelijk meer zien van de remake via een trailer.
In Silent Hill 2 stappen spelers in de schoenen van James Sunderland, die een brief krijgt van zijn overleden vrouw. Daarin claimt ze op hem te wachten in het stadje Silent Hill. Verbaasd gaat James op weg naar de plaats, maar hij komt er al snel achter dat er vreselijke dingen gebeuren.
Hoewel de remake grotendeels hetzelfde verhaal zal volgen als het origineel uit 2001, gaat de gameplay wel op de schop. Zo besturen spelers James via een modern third-person perspectief, in plaats van de ouderwetse stijl uit het origineel.
Silent Hill 2 Remake is voorlopig de laatste PS5-exclusive die dit jaar zal verschijnen. De horrorgame staat gepland om uit te komen op 8 oktober.

Populair Nieuws

Laatste Reacties