Dit is waarom Lando Norris niet de teamgenoot van Verstappen wil worden

News
maandag, 29 januari 2024 om 11:30
lando norris max verstappen gp groot brittannie 2023f1689064593
Lando Norris werd gezien als de ideale teamgenoot voor Max Verstappen. De jonge Brit heeft die optie alleen niet aangenomen en legt nu uit waarom hij niet zijn teamgenoot wil zijn.
De Formule 1 is momenteel stacked als het gaat om talentvolle, jonge coureurs. Eén van die toptalent is Lando Norris, die volgens velen een goede teamgenoot zou zijn voor Max Verstappen. Beide coureurs zijn jong, willen allebei heel graag winnen en zijn bovendien erg goede vrienden van elkaar. Red Bull Racing heeft er ook geen geheim van gemaakt dat ze Norris graag naast Verstappen willen zetten.
Maar de Brit heeft ervoor gekozen om een contractverlenging bij McLaren te tekenen, waardoor hij voorlopig niet zal aanschuiven naast de drievoudig wereldkampioen. In gesprek met Sky Sports zegt Norris ook een goede reden te hebben om niet de teamgenoot te worden ‘van één van de beste F1-coureurs aller tijden’.

“Hij zit in een team waar hij erg comfortabel is. Alles is om hem heen opgebouwd. Voor iemand - zelfs voor Max van een paar jaar geleden - om het nu tegen Max op te nemen, dat is extreem moeilijk. Het kost tijd om je aan te passen en om dingen op hun plaats te krijgen. Als je het tegen de beste coureur ter wereld wil opnemen, is dat niet het beste om te doen. Het is niet slim om te doen.”

Uitkijken naar duels met Verstappen

Norris is naar eigen zeggen niet bang om hem tegen Verstappen op te nemen en hij kijkt dan ook uit naar duels met de Nederlander. De Brit heeft genoten van gevechten met Verstappen in het verleden en kijkt uit naar nog meer duels in de toekomst.
Het is de vraag of dat aankomend seizoen al het geval zal zijn. McLaren heeft in 2023 een flinke stap vooruit gezet en werd op een gegeven moment de grootste uitdager voor Red Bull Racing, maar het is afwachten hoe goed het team van Verstappen zal zijn in 2024.