Voormalig F1-kampioen ziet Verstappen nog niet als winnaar in 2024

News
vrijdag, 26 januari 2024 om 15:30
max verstappen gp mexico 2023f1698667078
Voor het aankomende seizoen is Max Verstappen de torenhoge favoriet voor de titel. Maar voormalig F1-kampioen Mika Hakkinen verwacht niet meteen dat de Nederlander de winnaar zal zijn in 2024.
In de Formule 1 is het aan het begin van het seizoen altijd weer de vraag hoe de verhoudingen liggen. Zo was het vorig jaar een grote verrassing toen het team van Aston Martin een grote sprong had gemaakt en aan het begin van het seizoen het tweede team was. Ondertussen heeft McLaren weer een grote sprong gemaakt gedurende het seizoen.
Het team van Lando Norris en Oscar Piastri wordt dan ook gezien als de grootste uitdagers voor Max Verstappen, die nu drie jaar op rij wereldkampioen is geworden. De Nederlander is voor 2024 ook weer de torenhoge favoriet, helemaal omdat Red Bull Racing vorig jaar extreem dominant is geworden.
Sommige fans verwachten dan ook dat Verstappen de komende jaren de titel zal pakken, tot de nieuwe reglementen in 2026. Maar Mika Hakkinen wil Verstappen niet te vroeg kronen tot kampioen, zo laat hij weten in gesprek met Bild.

“Hoe vaak zijn er niet teams en coureurs geweest die als zekere wereldkampioenen werden beschouwd nog voordat de eerste ronde tijdens de wintertests was gereden en vervolgens nooit kampioen zijn geworden? Te vaak. Ik ben het ermee eens dat Red Bull en Max Verstappen in het bijzonder waarschijnlijk de lakens zullen uitdelen, maar we moeten niet gaan doen alsof ze de bekers al binnen hebben voordat er ook maar één meter is gereden.”

Wanneer begint het nieuwe F1-seizoen?

Hoe de verhoudingen ervoor staan, daar zullen we iets meer duidelijkheid over krijgen op 21 februari. Dan gaat namelijk de pre-season test van start, die dit jaar opnieuw in Bahrein wordt georganiseerd. De eerste Grand Prix van het seizoen is in hetzelfde land, iets later op zondag 2 maart.