WhatsApp komt met compleet nieuwe Windows app

News
woensdag, 17 augustus 2022 om 10:00
whatsappf1632217801
Hoewel de populariteit van WhatsApp groot is, heeft de dienst zich nog niet naar al te veel apparaten uitgebreid. Naast de smartphone app waren er alleen desktop en webversies, die alsnog afhankelijk waren van je telefoon. Daar gaat WhatsApp met een nieuwe Windows app verandering in brengen.
Er was al een WhatsApp Desktop, maar om deze app te gebruiken moest je telefoon online blijven. Met de nieuwe app hoef je je telefoon maar één keer te koppelen, waarna je ook als je telefoon geen verbinding heeft berichten en notificaties blijft ontvangen in de Windows app. Zo kun je WhatsApp blijven gebruiken als je ergens bijvoorbeeld geen draadloze internetverbinding hebt, maar wel een LAN-verbinding hebt voor een computer.
Je kunt de vernieuwde WhatsApp Desktop app nu downloaden via de Microsoft Store. WhatsApp wijst nog op enkele andere voordelen van de nieuwe app. Zo is hij sneller en betrouwbaarder. Ook is hij geoptimaliseerd voor Windows, iets wat niet gold voor oude apps.
De nieuwe app instellen werkt in eerste instantie hetzelfde als eerst. Je moet een QR-code in de desktop app scannen via WhatsApp op je telefoon. Maar daarna heb je je telefoon dus niet meer nodig om te appen op je desktop.

Gaat WhatsApp voor Mac ook vernieuwen?

Op het moment is de nieuwe app voor alleen voor Windows beschikbaar, maar er wordt wel gewerkt aan een versie voor Mac. Als je wil kun je een beta downloaden om de app nu al te gebruiken en te testen. WhatsApp Web is ook nog steeds een optie voor zowel Mac- als Windows-gebruikers.