Dit is waarom Hugh Jackman terugkeert voor Deadpool 3

News
vrijdag, 06 januari 2023 om 11:00
deadpool 2f1699535069
Hugh Jackman was eigenlijk helemaal klaar met het spelen van Wolverine. Toch keert de acteur terug voor de rol in Deadpool 3. Daar heeft hij een opvallende reden voor.
Lange tijd is Hugh Jackman één van de meest iconische superhelden geweest, voordat de MCU explodeerde met de Avengers. De Australiër heeft de klauwen van Wolverine dan ook een lange tijd gedragen, maar liefst 17 jaar - van de eerste X-Men uit 2000 tot aan Logan in 2017. De acteur zei daarna echt klaar te zijn met Wolverine en meende dat.
Toch keert hij in Deadpool 3 weer terug als de agressieve superheld en dat komt niet omdat Ryan Reynolds het zo lief vroeg. De Deadpool-acteur heeft namelijk vaker gevraagd of hij weer Wolverine wil spelen, zo vertelt Jackman in gesprek met The Guardian. Maar op een gegeven moment veranderde dat ineens.

“Ik wilde het ineens weer doen, dat voelde ik van binnen. En ik mag elke dag Ryan Reynolds helemaal in elkaar slaan!”

Hoe kan Wolverine terugkeren in Deadpool 3?

Let op: dit gedeelte bevat spoilers over Logan!
Natuurlijk was de motivatie van Jackman niet het enige obstakel voor de terugkeer van Wolverine. In Logan gaat de superheld aan het einde namelijk dood. Jackman en Reynolds wilden bovendien niet gaan knoeien met die film, ook omdat het als één van de beste X-Men films wordt gezien en een perfecte afsluiter voor Wolverine.
Jackman heeft recent bevestigd dat wetenschap de reden is dat de superheld kan terugkeren in Deadpool 3. In het Marvel Cinematic Universe is namelijk een apparaat waarmee er dingen verplaatst kunnen worden tussen tijdlijnen. Er wordt dus een andere Wolverine naar de wereld getrokken.