Dit is hoe lang Horizon Forbidden West zal duren

News
woensdag, 02 februari 2022 om 14:30
horizon forbidden west 2f1632911376
Horizon Forbidden West, de PlayStation exclusive, komt er bijna aan. Het is een game met een open wereld en je bent dus al snel een hoop uren kwijt aan de game. Gelukkig is nu al ongeveer bekendgemaakt hoeveel uur je aan het hoofdverhaal en de side-quests kwijt bent.
Mathijs de Jonge, de regisseur van Horizon Forbidden West, heeft namelijk in een interview met GamePro verklapt hoe lang de game ongeveer zal gaan duren. Het lijkt erop dat de grote open wereld ervoor zorgt dat mensen die de game helemaal willen uitspelen wel veel meer tijd kwijt zijn.

Hoe lang duurt Horizon Forbidden West?

Voor wie alleen geïnteresseerd is in het hoofdverhaal, zal de nieuwe titel niet zo lang duren. Horizon Forbidden West zal namelijk ongeveer even lang zijn als voorganger Horizon Zero Dawn. Die game duurde 22 tot 23 uur, dus volgens de Jonge zijn we ook ongeveer zoveel tijd kwijt aan het hoofdverhaal van de nieuwe game in de franchise.
De missies buiten het verhaal om zijn de reden dat het veel tijd zal gaan kosten om de titel volledig uit te spelen. De map van Horizon Forbidden West is namelijk groter dan de map van Horizon Zero Dawn. Om de wereld dus levend te laten voelen zullen er een hoop missies over de map worden verspreid. Met de side-quests erbij zal het 45 uur duren om Horizon Forbidden West uit te spelen. Wil je echt alle activiteiten voltooien, dan zal je eerder rekening moeten houden met 60 uur.