Dit is de best scorende PlayStation game ooit

News
donderdag, 23 mei 2024 om 11:00
PlayStation heeft over de jaren honderden games uitgebracht op het PlayStation Network. Nu weten we wat de meest gedownloade PlayStation game aller tijden is.
De service van Sony is sinds de PlayStation 3-generatie online. Door het grote Insomniac-lek van eind vorig jaar zijn flink wat verkoopcijfers gelekt rondom alle games die ooit door Sony PlayStation zijn uitgeven via het PSN.
Daarbij moet wel de kanttekening geplaatst worden dat de cijfers tot en met juni 2023 zijn. Sindsdien zijn we bijna een jaar verder en kunnen de cijfers er alweer een beetje anders uitzien.
Zo is in het document op Resetera bijvoorbeeld ook een spreadsheet te zien waarop de wekelijkse downloadcijfers van bepaalde games te zien is. Daaraan valt af te lezen dat de verkopen lekker doorlopen.

Meest gedownloade PlayStation-game ooit

De meest gedownloade PlayStation game aller tijden is Marvel's Spider-Man uit 2018. De game werd destijds in september van het jaar uitgebracht en genoot sinds haar release van een aantal nieuwe versies. Zo verscheen er nog een Game of the Year-editie.
Marvel's Spider-Man - PS4 Image
Marvel's Spider-Man - PS4
EUR33.1244
Op voorraad
Koop op bol.
Inmiddels is de game ook op PC beschikbaar en is er een Spider-Man Remastered-editie uitgekomen op de PlayStation 5. De cijfers van de Remastered-versie zijn alleen niet meegerekend in het gelekte document van PlayStation. Spider-Man Remastered heeft zijn eigen plekje (nummer 65) met dik 528.000 downloads.
De PS4-editie van Marvel's Spider-Man die oorspronkelijk in september 2018 verscheen, had zo'n 8.384.000 toen het document bij Insomniac Games lag (en lekte). Bijna een jaar later zal de teller alweer wat hoger zijn.

Comfortabele voorsprong

Als de game in die tijd zou zijn ingehaald, zou God of War (2018) het stokje hebben overgenomen. Die game heeft iets meer dan 8,1 miljoen downloads. Daarna is het gat naar plek drie bijna twee miljoen downloads. Dat plekje wordt door The Last of Us bezet, waarbij het specifiek gaat om de PS4-versie van de game die in 2014 verscheen.
Voor de data is tot slot nog één kanttekening te plaatsen. Het gelekte document bevat namelijk alleen de cijfers van de digitale downloads (lees: verkopen) van games die Sony heeft uitgegeven. Alle fysieke verkopen en third-party games als Fortnite en Call of Duty vind je hierin dan ook niet terug.

Populair Nieuws

Laatste Reacties