Dit is de bolide van Max Verstappen voor de virtuele 24 uur van Le Mans

  Aanstaand weekend stappen de Formule 1 coureurs in een virtuele wagen om het tegen elkaar op te nemen in een simrace. Dit keer is het de 24 uur van LeMans die de coureurs aandoen en die racers digitaal tot het uiterste zal drijven. Nu is de livery van Max Verstappen bekendgemaakt via de Verstappen website.

  Verstappen.nl

  Dit weekend staat de virtuele variant van de 24 uur van Le Mans op het programma. Vijftig teams stappen in een simracer achter het virtuele stuur om de iconische race te rijden. Enkele grote namen die tijdens deze virtuele race zullen schitteren zijn Lando Norris, Jensen Button, Fernando Alonso en de ster van eigen bodem, Max Verstappen. De wagen waarin Verstappen zal gaan rijden is nu bekend gemaakt.

  Verstappen zal in de snelste LMP2 categorie namens team Redline gaan rijden. De bolide van zijn keuze is de Oreca 07 LMP2 met nummer 20. De wagens mochten voor de virtuele race voorzien worden van een eigen kleur waarbij Verstappen voor zilvergrijs met oranje koos. In deze wagen zal Verstappen het opnemen tegen 29 tegenstanders op circuit La Sarthe. Hij heeft als teamgenoten Formule 1-rijder Lando Norris en simracers Atze Kerkhof en Greger Huttu.

  Virtueel scheuren in rFactor 2

  De 24 uur van Le Mans wordt gehouden via het platform rFactor 2. Het belooft een van de grootste eSports races ooit te worden, althans op het vlak endurance. Tijdens de race moet er verplicht van coureur gewisseld worden, waarbij iedere coureur minimaal vier uur moet hebben gereden. Maximaal mag iedere coureur zeven uur rijden. Tijdens de race zal het circuit uitdagend blijven doordat de weersomstandigheden veranderd worden.

  Los van het feit dat de race virtueel is, zal deze via televisie en online te volgen zijn. De race wordt zaterdag vanaf 15:00 uitgezonden op RTL 7 en is online te volgen via de Lemans website.

  De echte Formule 1 2gaat niet door vanwege het coronavirus dit jaar, maar de courerus zijn regelmatig te vinden op digitale circuits zoals nu in de 24 uur van Le Mans. Verstappen en Norris zullen alleen niet te vinden zijn op de Formule 1 als die digitaal gereden wordt, gaven ze eerder al aan.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.