Groot Tears of the Kingdom mysterie verklaard door regisseur

News
dinsdag, 10 oktober 2023 om 13:30
tears of the kingdom armf1683724728
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom borduurt in veel opzichten voort op Breath of the Wild. Maar er zijn ook dingen uit Breath of the Wild die nergens te bekennen zijn in het vervolg en zo voor enig mysterie zorgen. Eén van die verdwijningen wordt nu verklaard door de regisseur van de game.
Het gebeurt niet vaak dat een Zelda-game een direct vervolg krijgt. Fans hoeven zich dan ook bijna nooit af te vragen wat er in een nieuwe game is gebeurd met iets uit de vorige game. In de mogelijk honderden jaren tussen de games kan van alles gebeurd zijn.
Maar Tears of the Kingdom volgt Breath of the Wild vrij snel op, dus is het wel opvallend dat bijvoorbeeld de Guardians, Divine Beasts en Sheikah Shrines helemaal verdwenen zijn. Nergens in de game is te vinden waar ze zijn gebleven. Dat is volgens regisseur Hidemaro Fujibayashi omdat ze letterlijk zijn verdwenen, zo legt hij uit aan The Telegraph:

“Hyrule in Tears of the Kingdom maakt zich niet druk om Sheikah technologie”

Dat men het in de game nooit heeft over de verdwenen technologie, is volgens de regisseur omdat er wel vaker vreemde dingen gebeuren in Hyrule. De verdwijning van alle Sheikah technologie had geen onmiddellijke negatieve gevolgen. De gewone burgers maken zich er daarom niet zo druk om dit mysterie.
Het is maar de vraag of deze uitleg ook voor fans bevredigend is. Waarom verdween de Sheikah technologie bijvoorbeeld niet de eerste keer, toen Calamity Ganon 10.000 jaar voor Breath of the Wild werd verslagen? De regisseur lijkt één mysterie op te lossen en een ander te creëren.