Wordt deze bizarre PlayStation-controller de toekomst van gaming?

News
donderdag, 23 mei 2024 om 12:00
playstation toekomstvisie 1
Vandaag heeft PlayStation de visie voor de toekomst gedeeld. En daar valt een nogal bizarre blik onder hoe gamen er in de toekomst uit zal zien.
PlayStation en Sony gaan momenteel door een grote verandering heen. CEO Jim Ryan heeft afscheid genomen van het bedrijf en de topman is vervangen door een nieuw leiderschapsteam, bestaande uit voormalig Guerrilla Games-baas Hermen Hulst en Hideaki Nishino.
Om duidelijk te maken hoe de strategie en visie van Sony eruitziet, is vannacht een Corporate Strategy Meeting gehouden. In twee uur tijd heeft de Japanse uitgever laten zien en horen waar het mee bezig is en hoe de toekomst er volgens het bedrijf uit zal zien.
Daaronder valt ook een concept trailer, ontworpen om de visie van de toekomst duidelijk te maken. In de video zijn geen producten te zien die momenteel in ontwikkeling zijn bij PlayStation, maar om de ‘mood’ te vangen welke richting het bedrijf op wil gaan.
In de trailer is een zeer interessante controller te zien. Het is een mix van de beruchte ‘boemerang’-controller, dat een prototype was voor de PlayStation 3, en iets dat je in een sciencefictionfilm zou verwachten. In het midden van de controller is namelijk een soort halo-ring te zien en een augmented scherm dat boven de controller hangt.

Emotie losmaken in de consument

Tijdens de Corporate Strategy Meeting liet Sony meermaals een sleutelwoord vallen, dat nu de focus is voor het bedrijf. Sony wil namelijk zorgen voor ‘kando’, de mogelijkheid om mensen emotioneel te stimuleren of bewegen. Alle takken van het bedrijf, zoals PlayStation, Sony Pictures en Sony Music, moeten samenwerken en zorgen voor emotie.
Tijdens de presentatie heeft Sony dan ook voorbeelden laten zien hoe de verschillende takken zorgen voor één ecosysteem en hoe toegankelijk het voor iedereen moet zijn. Zo werd bijvoorbeeld ook de accessibility controller getoond, dat gamen toegankelijk moet maken voor een nog breder publiek.

Populair Nieuws

Laatste Reacties