Deze Amazon Prime Video series zijn het bingen zeker waard

  Je hebt vandaag de dag keuze uit een lange lijst met streamingplatformen die allemaal hun eigen bibliotheek met content hebben. Ook Amazon heeft met Prime Video al jaren een mooie plek ontwikkeld waar je terecht kunt voor nieuwe films en series. Maar welke Amazon Prime Video series zijn de moeite voor een abonnement waard? Deze lijst met series is het beste van het beste wat Amazon Prime Video op dit moment voor je in petto heeft!

  Amazon Studios

  Jack Ryan

  We trappen de lijst af met een lekkere spionageserie. Jack Ryan neemt een kijkje in het leven van het gelijknamige karakter, gespeeld door John Krasinksi. Deze Amazon Prime Video serie pakt elk seizoen een nieuw avontuur vol intrige, verraad en de nodige wereldbedreigende problemen. Als analist komt Ryan in het eerste seizoen door zijn eigenwijsheid al snel een nieuwe terroristencel op het spoor en samen met zijn superieure James Greer (Wendell Pierce).

  Wat volgt is een kat-en-muisspel waarin locaties verspreid over de aardbol worden aangedaan om de wereld te redden van een reeks terroristische aanslagen. Jack Ryan is een serie vol met plottwisten en bovenal heerlijke actievolle scènes. Met een derde seizoen in het vooruitzicht hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over de toekomst van de serie, want er is nog veel meer content op weg.

  Amazon Studios

  The Boys

  Van analyses en spionnen gaan we naar de superhelden toe, want een andere Amazon Prime Video serie die je sowieso gezien moet hebben, is The Boys. Hierin worden superhelden op een andere manier in het wereldbeeld geplaatst. In plaats van de lieve helden die het bijvoorbeeld zijn in de Marvel verfilmingen, zijn helden in The Boys egoïstische eikels die met niks of niemand rekening houden.

  De normale bevolking is daarvan de dupe, want hoewel de helden in The Boys zeker misdaad bestrijden, is een onschuldig slachtoffer hier en daar ook heel normaal. Ook de vriendin van hoofdpersoon Hughie Campbell overlijdt op die manier en hij is daarom uit op wraak. Wie niet vies is van wat gore en een heldenserie wil zien die wat anders doet, moet deze Amazon Prime Video serie zeker op het lijstje zetten.

  The Man in the High Castle

  Wie een beetje bekend is in de wereld van de games, kent de Wolfenstein serie wel. De games laten een wereld zien waarin de Nazi's de Tweede Wereldoorlog wél gewonnen hebben en hoe de wereld er daarna uit zou zien. Dit is exact de setting die je ook terugvindt in The Man in the High Castle.

  Amerika is hier overgenomen door de Duitse en Japanse troepen. Het land is in twee rijken verdeeld, met de Nazi's in het oosten en de Japanners in het westen. In de serie kom je te weten hoe deze alternatieve tijdlijn zou lopen en of deze machtsverdeling wel bestaansrecht zou hebben. Een hele toffe Amazon Prime Video serie dus!

  Amazon Studios

  Treadstone

  Jason Bourne wist in vier films een spectaculair spionageverhaal te vertellen met Matt Damon in de hoofdrol. Treadstone focust zich op het trainingsprogramma waarin Jason Bourne ook opgenomen was: Treadstone. Hij is namelijk lang niet de enige moordmachine die dankzij dit geheime programma is opgeleid en deze Amazon Prime Video serie schijnt meer licht op de achterliggende verhalen.

  Matt Damon laat helaas niet van zich horen, maar de serie doet de filmreeks wel eer aan. Volgestouwd met toffe actiescènes en spannende verhaallijnen zit je van begin tot eind op het puntje van je stoel.

  The Office

  Naast al die spanning en actie kun je op Amazon Prime Video gelukkig ook genoeg lachen. Een klassieker binnen dat genre is The Office (US) en het toffe is dat alle seizoenen op het streamingplatform staan! Het is dus weer genieten geblazen als Michael Scott (Steve Carell) probeert zijn kleine kantoortje levend te houden en zijn collega's te pleasen.

  Met maar liefst negen seizoenen om doorheen te knallen kun je de lachspieren de komende tijd weer flink aan het werk zetten. The Dunder-Mifflin Paper Company zal jouw thuis worden in deze heerlijke serie op Amazon Prime Video.

  Amazon Studios

  The Purge

  Ook voor de horrorfans onder ons kun je terecht op de streamingdienst van Amazon. Kijk bijvoorbeeld naar The Purge. Gebaseerd op de filmreeks kijkt de serie in het eerste seizoen hoe diverse mensen de welbekende Purgenacht overleven.

  Je komt zo te weten wat er zich allemaal afspeelt in deze moordlustige nacht. Alle misdaden zijn voor 12 uur legaal en dat laten veel mensen zich geen twee keer zeggen. Wraakzuchtige exen, gekke cults en noem het maar op, je komt het allemaal tegen. Krijg je geen genoeg van de Purge films, dan kun je zonder problemen bij Amazon Prime Video terecht.

  Star Trek Picard

  Sir Patrick Steward keert in deze Amazon Prime video serie terug om wederom de rol van Jean-Luc Picard te vertolken. De serie speelt zich twintig jaar na de film Nemesis uit en de vernietiging van de planeet Romulus van het Romulaanse Rijk in 2387 speelt in de serie een grote rol.

  Picard heeft zich na deze ramp teruggetrokken en in de serie kom je te weten wat er na de gebeurtenissen uit de film met het karakter gebeurd is. Star Trek fans kunnen deze nieuwe serie vanzelfsprekend niet missen, al het is alleen al vanwege Patrick Steward die wederom zijn acteerkunsten kan laten zien.

  Deze Amazon Prime Video series zijn zeker de moeite waard

  Wat ons betreft zijn dit momenteel dé series die jij moet kijken op Amazon Prime Video. Gelukkig is het aanbod op het platform nog vele malen groter en er is voor ieder wat wils te vinden. Haal inspiratie uit onze selectie en laat het streamen beginnen!

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.