Cyberpunk 2077 patch 1.1 nu uit, voegt nieuwe bug toe?

  Cyberpunk 2077 heeft nog een lange weg te gaan voordat het een 'hele' game is. De game bevatte bij de release nog behoorlijk wat bugs die er langzaam uit gepolijst worden. Patch 1.1 voor de game lost alvast een heleboel op. Toch lijkt er ook een gamebreaking bug bijgekomen te zijn.

  CD Projekt Red heeft met patch 1.1, die 16,5GB groot is, een behoorlijke lijst veranderingen naar de game gebracht. Zo wordt een probleem waarbij savefiles corrupt raken aangepakt, worden er talloze quest opgepoetst zodat ze beter verlopen en worden er platform-specifieke problemen aangepakt.

  Voor de PlayStation 4-versie van de game worden bijvoorbeeld onder andere de crowds verbeterd en voor de Xbox One-versie wordt het geheugengebruik gebalanceerd bij het gebruik van spiegels en dergelijke. Voor PC en Google Stadia zijn weer andere problemen aangepakt. Zo is bij de Stadia-versie een aantal corrupte textures verbeterd waardoor de game beter zal ogen. De volledige lijst met patches is op de website van Cyberpunk 2077 te vinden.

  Patch 1.1 voegt nieuwe gamebreaking bug toe?

  Na het downloaden van de patch duurde het niet lang voordat gamers alweer een nieuwe bug ontdekten. De bug in kwestie is door verschillende spelers opgemerkt en zorgt er voor dat je niet verder kunt met een missie. Tijdens de missie Down on the Street komt de bug voorbij. Hierbij belde Takemura eerst niet, terwijl dat wel zou moeten gebeuren. Nu belt hij je wel, maar vervolgens zegt hij niks. Het herladen van de save file of een nieuwe save maken lijkt niet te helpen.

  Toch is er blijkbaar een manier om door te kunnen in de game. Als je eerst probeert om Judy te bellen voordat Takemura belt heb je een kans dat het werkt. Je moet vervolgens ophangen als Takemura je wél belt om daarna meteen een zijmissie te gaan doen en 24 uur te wachten (in-game tijd). Daarna zou Takemura moeten bellen en zou de dialoog moeten starten. Uiteindelijk kun je dan verder met de missie en uiteindelijk het verhaal.

  Cyberpunk 2077 krijgt binnenkort alweer een tweede patch

  CD Projekt Red heeft met patch 1.1 al een behoorlijke lijst met problemen weggestreept. Toch blijft er nog een behoorlijk aantal problemen in de game nog even aanwezig. Hiervoor is patch 1.2 al in de maak, maar deze patch heeft nog geen releasedatum. De roadmap die hierboven te zien is, geeft aan dat de game snel een nieuwe set met aanpassingen zal krijgen. Deze komt in ieder geval nog voordat de gratis content voor de game voorbij komt.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 10 december 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.