Disney sluit absurd duur Star Wars hotel

News
vrijdag, 19 mei 2023 om 10:00
Na de overname van Lucasfilm heeft Disney niet alleen meer Star Wars films en series gemaakt, het heeft de franchise ook onderdeel gemaakt van parken als Disney World. Daar hoorde sinds kort ook een speciaal Star Wars hotel bij. Maar dat gaat nu alweer sluiten.
Disney heeft eigen hotels bij haar parken en bij Disney World in Florida was ook een Star Wars-hotel te vinden. Het was een bijzonder hotel waarin gasten helemaal op konden gaan in de wereld van Star Wars. Voor de meeste fans was het alleen nogal prijzig.
Voor twee nachten moest je ruim 4800 dollar betalen, en die prijs kon oplopen tot zeker 6000 dollar. Disney vindt die prijs nog altijd kloppend met de kosten die gemaakt worden om het hotel draaiende te houden en de voordelen die gasten erbij krijgen. Het besluit om het hotel nu alweer te sluiten zou dan ook een puur zakelijke beslissing zijn (via Polygon).
Na september is het niet meer mogelijk om in het hotel te overnachten. Disney neemt contact op met mensen die voor na die tijd hadden gereserveerd om mogelijkheden te bespreken. Uiteindelijk betekent die sluitingsdatum dat het hotel maar anderhalf jaar open is geweest.

Blijft Star Wars onderdeel van Disney parken?

Het is niet duidelijk wat Disney gaat doen met de fysieke locatie van het hotel. Wel laat het bedrijf weten dat Star Wars een onderdeel blijft van Disney parken, in ieder geval in de vorm van Galaxy’s Edge. Er zijn ook nog andere plannen, maar die worden nog even niet aangekondigd.

Populair Nieuws