Disney gooit afgemaakte Tom Hardy film in de prullenbak

News
woensdag, 22 november 2023 om 15:30
tom hardyf1700653278
Nadat Warner Studios eerder Batgirl en Coyote vs. Acme heeft geschrapt, laat Disney nu zien er ook iets van te kunnen. De komende film met onder andere Tom Hardy en Austin Butler genaamd The Bikeriders is nu dakloos en mag op zoek gaan naar een nieuwe distributeur.
Disney en 20th Century Studios hebben een onverwachte wending genomen door de film The Bikeriders, met sterren zoals Tom Hardy, Austin Butler, Jodie Cormer, Michael Shannon, Norman Reedus, en Mike Faist, zonder distributeur achter te laten. Onder leiding van regisseur Jeff Nichols, vertelt de film het verhaal van een fictieve motorclub uit de jaren zestig in Chicago, die van een onschuldige vriendengroep transformeert naar een beruchte motorbende.
De ensemblecast, de indrukwekkende namen, een budget van 40 miljoen dollar en lovende recensies op platforms zoals Rotten Tomatoes en Metacritic maken de beslissing van 20th Century Studios des te opmerkelijker. Rivaal van het bedrijf, Warner Studios, schrapte eerder dus ook al projecten als Batgirl en Coyote vs. Acme. Het lijkt erop dat grote studio's zich nu strategisch terugtrekken, wellicht vanwege veranderende marktomstandigheden of andere interne overwegingen.

Verhaal gebaseerd op een boek

De film, losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Danny Lyon, biedt een kijkje in de transformatie van de motorclub. Het verhaal evolueert van een onschuldig gezelschap naar een gevreesde bende.

Nu de film dakloos is, rijst de vraag welk streamingplatform mogelijk interesse toont om het project op te pikken. Met de zomer als mogelijke releasedatum blijft het afwachten welke wending het lot van The Bikeriders zal nemen in het complexe landschap van de hedendaagse filmindustrie.