Crysis 4 aangekondigd door Crytek

News
donderdag, 27 januari 2022 om 8:00
crysis remastered trilogyf1637059999
Na lang wachten is er nieuws uitgekomen over Crysis 4. De oorspronkelijke trilogie heeft een speciaal plekje in het hart van veel gamers. Nu krijgt de reeks eindelijk een vierde deel!
Na negen jaar lang wachten op een vervolg komt het er dan eindelijk: er is onthuld dat de volgende Crysis-game onderweg is. Crytek liet via Twitter een video zien waarin het bericht “Join the journey, become the hero” centraal staat.
Eerder werd er al nieuws gelekt over de nieuwe game via een Chinese social media site. Via de site BiliBili liet Crytek China het volgende weten: “Het Crysis 4 project is bevestigd en opent een nieuw slagveld vol nanotechnologie!”

De Crysis Remasters

Crysis 4 heeft erg lang op zich laten wachten en zal veel fans dan ook verbazen met zijn komst. Eerder dit jaar kwam er al een remastered collectie uit voor de originele Crysis-games.
De games zijn opgepoetst en geoptimaliseerd voor de nieuwe generatie consoles. De games die vroeger al zo indrukwekkend waren zijn nu in een moderner jasje gestoken om optimaal te genieten van de graphics. Het uitbrengen van de remasters zorgde al voor veel geruchten over een vervolg in de Crysis-reeks, maar die waren tot dusver nooit bevestigd.

Grafische ontwikkeling

Crysis 3 is inmiddels al weer negen jaar oud. De game was te spelen op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De game was gemaakt in de CryEngine 3 en was grafisch zeer indrukwekkend.
Inmiddels zijn we nog een stuk verder gekomen met game engines. Ook zijn de graphics van nu velen malen beter dan in 2009. Het kan dan ook niet anders dan dat Crysis 4 een lust voor het oog wordt.
Het verhaal van Crysis gaat over technologie. Een moderne oorlog gecombineerd met nanotechnologie en hoogwaardige graphics geeft je het gevoel alsof je aan het vechten bent tegen de toekomst.