Zo kan je nog steeds Netflix delen

News
donderdag, 01 juni 2023 om 15:00
netflixf1671701243
De kogel is door de kerk, na maanden vooraankondiging is Netflix nu toch echt begonnen om account sharing aan te pakken. Abonnees delen hun Netflix account massaal en daardoor loopt Netflix veel inkomsten mis. Veel Netflix abonnees hebben inmiddels een email ontvangen met diverse opties. Wij leggen uit hoe je je Netflix account toch kan blijven delen.
Na maanden vooraankondigingen en proeven in sommige regio's is het nu dan toch zover: Netflix gaat het gratis delen van je account met mensen buiten het huishouden ontmoedigen. Velen hebben inmiddels een mail gekregen van Netflix met de mogelijke opties.

Wat gaat Netflix precies doen

In tegenstelling tot veel berichten gaat Netflix het delen van je account buiten het huishouden niet verbieden. Netflix gaat drie opties aanbieden:
  • Alle schermen die buiten het huishouden gebruikt worden afstoten. Op de account-pagina van Netflix kan je heel eenvoudig zien welke schermen gebruik maken van je account en wanneer dat voor het laatst gebeurd is. Door alle schermen die je niet (meer) gebruikt te verwijderen, zorg je ervoor dat Netflix weet dat je alleen binnen het huishouden gebruik maakt van je account. Eventuele 'meekijkers' kunnen dan geen gebruik meer maken.
  • Iedereen die nu nog meekijkt kan een eigen account afsluiten. Netflix noemt dat het overdragen van een account. Het nieuwe account krijgt een eigen abonnement met gebruikersnaam en wachtwoord, maar kan nog wel gebruik maken van het bestaande profiel, waardoor alle voorkeuren, gekeken series en dergelijke bewaard blijven. Uiteraard kan ook een heel nieuw account afgesloten worden. Dit is de duurste oplossing, een nieuw account kost minimaal 7,99 euro per maand.
  • De derde optie is het huidige account uitbreiden huidige account uitbreiden. Netflix noemt dit een plek voor een extra lid kopen. Dit kost 3,99 euro en daarvoor krijgt het extra lid toestemming om op één scherm te kijken met een eigen profiel, op een andere locatie dan die van het huishouden.
Volgens Netflix is het niet nodig om een extra account toe te voegen voor onderweg of op reis, op je persoonlijke apparaten of op een tv in een hotel of vakantiehuis. Hoe Netflix het onderscheid maakt tussen deze schermen en een 'meekijker' heeft netflix is niet duidelijk gemaakt.
netflix extra account 1f1685087627

Hoe laat je anderen meeliften

Kies je voor de derde optie, account delen, dan koop je voor 3,99 per maand een 'extra lid' bij je account. Die persoon krijgt dan een eigen account en een eigen wachtwoord. Je kan een bestaand account meegeven, of een heel nieuw account aanmaken. Het voordeel van een bestaand account meegeven is dat die persoon zijn hele historie aan al bekeken films en series ook meeneemt, en bovendien de 'what to watch' kan behouden. Niks is vervelender dan midden in een serie zitten en vervolgens steeds op te moeten zoeken welke aflevering je gebleven was.
Heb je eenmaal besloten je account te delen, dan biedt Netflix daar een heel makkelijke optie voor. Via deze link kom je op de speciale pagina om een extra member toe te voegen. Op deze pagina krijg je de mogelijkheid iemand 'uit te nodigen' om als extra lid toe te treden. Dit extra lid heeft wel als beperking dat hij volwassen moet zijn en slechts één apparaat kan gebruiken.
Vervolgens krijg je nog een keer het overzicht van je 'bestelling' en de kosten, waarna dit actief gemaakt wordt.
netflix extra account 2f1685087718

Heb je al die schermen wel nodig?

Wie besluit gebruik te maken van de extra lid optie kan de extra kosten mogelijk weer terugverdienen. Veel gebruikers hebben immers een Netflix Premium account afgesloten, zodat er met vier schemen tegelijk gebruik gemaakt kan worden van Netflix. Met een extra 'lid' is dat niet meer nodig. Dat heeft immers zijn eigen scherm waarop gekeken kan worden.
Het kan dan ook voordelig zijn om het abonnement terug te zetten van Premium naar Standaard, waarbij het aantal schermen waarop parallel gekeken kan worden terug gaat van 4 naar 2. Dit bespaart 4 euro, precies het bedrag dat Netflix extra vraagt voor het extra toegevoegde lid!
Zo kan je je Netflix uitbreiden naar een extra huishouden ,zonder dat het je extra geld kost.

Ondertussen bij Amazon Prime...

De herrie rond het Netflix en het account delen maakt flink de tongen los. Andere streamingdiensten kijken toe hoe netflix zichzelf een negatief daglicht gestort heeft. Amazon is niet te beroerd om op haar Twitter-account nog even extra zout in de wond te strooien...