Dead Space Remake wordt geleid door Assassin's Creed Valhalla regisseur

News
maandag, 02 augustus 2021 om 12:15
dead spacef1625214407
De Dead Space Remake is vorige week eindelijk officieel aangekondigd en wordt gemaakt door EA Motive. De studio heeft er nu nog een grote nieuwe naam bij, want het project wordt geleid door de regisseur van Assassin’s Creed Valhalla.
Liefhebbers van Dead Space hebben eindelijk weer een reden om een feestje te vieren. Op EA Play Live werd namelijk officieel de Dead Space Remake aangekondigd, nadat er eerder meerdere geruchten over een nieuw deel in de franchise verschenen. De game wordt gemaakt door relatief nieuwe studio EA Motive, omdat de originele ontwikkelaar achter de reeks, Visceral Games, niet meer bestaat.
Dat betekent alleen niet dat er geen grote namen aan de games werken. Het is nu namelijk duidelijk geworden dat het project geleid wordt door Eric Baptizat, die voorheen werkte als regisseur voor Assassin’s Creed Valhalla bij Ubisoft. Dat meldt Baptizat zelf via LinkedIn. Daarnaast heeft Baptizat in bijna twee decennia bij Ubisoft ook gewerkt als lead game designer voor onder andere Assassin’s Creed Origins, Unity en Black Flag, Shaun White Skateboarding en James Cameron’s Avatar.

Dead Space Remake voor de fans

Na maar liefst acht jaar krijgt Dead Space dus eindelijk weer een nieuw deel in de franchise en zal de remake waarschijnlijk dienen als een reboot voor de reeks. Bij de aankondiging heeft EA ook gezegd dat het een remake wil maken die de fans blij zal maken. De uitgever heeft naar eigen zeggen dat ook gepraat met fans om te kijken wat zij willen zien in een remake.
Dead Space speelt zich af in de verre toekomst en draait om de ingenieur Isaac Clarke, die meegaat op een reddingsmissie naar het ruimteschip USG Ishimura. Er is geen contact meer met de bemanning en bij aankomst wordt al snel duidelijk waarom. Het ruimteschip is overgenomen door dodelijke Necromorphs en zal Isaac zich een weg moeten banen door de afschrikwekkende wezens met zijn mining tools.