Discord dwingt iedereen een andere gebruikersnaam te nemen

News
donderdag, 04 mei 2023 om 10:30
discord lgoof1616513416
Er is een Discord-server voor vrijwel alles, waardoor het aantal gebruikers nu zeer groot is. Dat levert alleen problemen op met de gebruikersnamen op het platform. Als oplossing gaat Discord iedereen vragen om een nieuwe gebruikersnaam in te stellen.
Wie zich ooit heeft aangemeld voor Discord zal waarschijnlijk gemerkt hebben dat de gebruikersnaam die je wil altijd beschikbaar is. Om je te onderscheiden van iemand die eigenlijk dezelfde naam heeft, hoef je niets toe te voegen aan de naam zelf, maar krijg je een automatisch gegenereerde code van vier cijfers. Dat lijkt een mooi systeem, maar het levert de nodige problemen op.
Het blijkt namelijk steed moeilijker te worden om je Discord-naam aan iemand door te geven als je die niet op dat moment ergens bij de hand hebt. Ook als je in principe weet wat je Discord naam is, is het niet gezegd dat je nog weet wat je vier unieke cijfers zijn. Ook zijn gebruikersnamen hoofdlettergevoelig, wat ook problemen kan opleveren wanneer er iemand is met een naam die hetzelfde klinkt als de jouwe én dezelfde cijfercombinatie heeft, maar andere hoofdletters gebruikt.
De enige oplossing die Discord ziet is om alle gebruikers te vragen om een nieuwe gebruikersnaam. Voortaan heb je een unieke gebruikersnaam die alleen gebruikelijke tekens als letters en cijfers mag gebruiken en niet hoofdlettergevoelig is, met daarnaast een display name die je aan kunt passen wanneer je wil, waarin elk ondersteund teken mag voorkomen en die hetzelfde mag zijn als die van een ander. Het systeem is vrijwel identiek aan de situatie op Twitter en Instagram.

Wanneer moet je een nieuwe Discord gebruikersnaam instellen?

Voortaan is het dus de unieke gebruikersnaam die je door moet geven om een vriend toe te voegen. Het zal alleen voor iedereen anders zijn wanneer je deze kunt instellen: accounts die al langer bestaan krijgen prioriteit. Het kan maanden duren voor je gevraagd wordt om je nieuwe naam te keizen. Overigens blijft je oude Discord-naam met nummer als een alias, zodat oude vrienden die je nieuwe naam niet weten je nog steeds kunnen vinden.