Battlefield 2042 krijgt al snel grote update met fixes

News
woensdag, 24 november 2021 om 12:00
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
Battlefield komt binnenkort met twee grote updates, die een aantal fixes zullen introduceren. Dat is goed nieuws voor de spelers, want volgens velen voelt de game nog niet af.
Het gaat om twee grote updates voor Battlefield 2042, dat laat EA weten via een blogpost. De eerste update komt uit rond 25 november, en de tweede ergens begin december. Daarna zal er nog een update komen vlak voor de feestdagen. Het gaat om het balans tussen wapens, bugs, glitches, prestatie en nog veel meer. Over nieuwe features wordt alleen niet gesproken, voorlopig moeten we het dus nog even doen met de 22 wapens die in de game zitten. Wel zal Battlefield 2042 betere prestaties geven na de updates.
De aankomende update gaat vooral over balans. Zo zullen de voertuigen na de patch meer gebalanceerd zijn, en niet meer te dominant optreden. Ook zal er meer bullet spread zijn voor wapens en zijn er verbeteringen toegepast aan het reviven van teamgenoten. Ook zal er een respawn protection system toegepast worden, die spelers niet meer te lang in een downed fase laat zitten. Alle aanpassingen zijn hier te vinden. Meer updates zulllen later aangekondigd worden, maar tot nu toe ziet het eruit alsof er een kleine stap de goede richting ingezet wordt.

Fixes hard nodig voor Battlefield 2042

Dat DICE en EA meteen met grote updates komen, is niet geheel een verrassing. De game wordt namelijk niet bepaald goed ontvangen door de spelers. Veel klachten gaan daarbij om dingen die via een update aangepast kunnen worden. Zo is niet iedereen blij met de technische prestaties van de game en ook de balans van verschillende aspecten valt niet in de smaak, waar nu dus aan gesleuteld gaat worden.
Maar daarnaast zijn er ook problemen die diepgeworteld zitten in Battlefield 2042 en dus niet zo makkelijk zijn aan te passen voor de ontwikkelaar. Zo zijn veel spelers niet blij met de core gameplay van de titel en voelt het volgens velen niet als een Battlefield game aan. Het is dus nog even afwachten om te zien of DICE daar nog iets aan kan doen.