3 verborgen Xbox Series X pareltjes

Article
maandag, 23 augustus 2021 om 14:30
call of the sea guiaf1607595862
De next-gen consoles zijn net een paar maanden uit en hoewel de launch line-up niet heel indrukwekkend was, heeft de Xbox Series X ondertussen een mooie collectie opgebouwd. Daarbij zijn er wel een paar toppers onder de radar gevlogen. Check nu deze 3 verborgen Xbox Series X pareltjes!

Call of the Sea

Games lijken tegenwoordig enorme explosies, kogelregens of flitsende zwaardgevechten te moeten bevatten om een groot succes te worden. Gelukkig zijn er ook nog ontwikkelaars die zorgen voor een rustige en prachtige speelervaring. Zo is de Spaanse studio Out of the Blue gekomen met een ijzersterk debuut vorig jaar getiteld Call of the Sea.
De game is een first person adventure, dat zich afspeelt in de jaren 30. Je krijgt controle over Norah (ingesproken door Cissy Jones), een vrouw die langzaam sterft aan een mysterieuze ziekte. Om Norah te redden is haar man Harry (Yuri Lowenthal) naar een eiland in de Pacifische Oceaan gegaan om een reddingsmiddel te vinden. Wanneer Norah alleen niks meer hoort van haar man, moet ze zelf op expeditie om zichzelf en Harry te redden.
Hoewel je misschien verwacht dat je het in Call of the Sea moet opnemen tegen exotische dieren of inheemse stammen, kent de game juist geen gevechtssysteem. Het avontuur bestaat namelijk uit het verkennen van het prachtige, maar mysterieuze eiland en het oplossen van breinbrekende puzzels. Naast de segmenten op het eiland zal je ook geconfronteerd worden met de vreemde dromen van Norah. We zullen niet teveel verklappen, maar dat ontwikkelaar Out of the Blue zich heeft laten inspireren door de verhalen van H.P. Lovecraft zal waarschijnlijk genoeg zeggen. Wil je een prachtig avontuur beleven op je gloednieuwe next-gen console, dan mag je Call of the Sea niet missen!
manifold garden headerf1610107320

Manifold Garden

We vervolgen de lijst van verborgen pareltjes op de Xbox Series X met nog een puzzelgame, maar deze keer een wel heel duizelingwekkende. Kunstenaar William Chyr heeft namelijk een passie voor enorme artwork en is bekend geworden door zijn grote ballon sculpturen. Omdat hij niet meer gelimiteerd wil worden door de limitaties van ruimte, heeft Chyr besloten om een game te ontwikkelen.
Het resultaat daarvan is Manifold Garden en is sterk geïnspireerd door het werk van Nederlands eigen M.C. Escher. De game had dan ook eerder de titel Relativity, naar de print van Escher. Wie bekend is met de Nederlandse kunstenaar zal omgevingen verwachten die realistisch gezien onmogelijk zijn en dat is precies het geval in Manifold Garden. Spelers hebben namelijk zelf de controle over zwaartekracht en kunnen met een druk op de knop een muur in een vloer veranderen.
Met die waanzinnige kracht moeten puzzels worden opgelost, door de wereld te doorkruisen en objecten te gebruiken. Om spelers te helpen en om georiënteerd te blijven zullen de levels in één van zes kleuren veranderen, om duidelijk te maken op welke manier de zwaartekracht actief is. Sommige objecten kunnen alleen gebruikt worden wanneer de wereld een bepaalde kleur is, waardoor puzzels nog meer breinbrekers worden. Liefhebbers van moeilijke puzzels zullen ongetwijfeld smullen van de wondere wereld van Manifold Garden.
yes your grace headerf1610107376

Yes, Your Grace

Ben je niet van de puzzels, maar wil je juist aan het hoofd staan van een koninkrijk, dan zal Yes, Your Grace meer in jouw straatje liggen. In de game stap je namelijk in de comfortabele, maar verantwoordelijke schoenen van King Eryk die over het koninkrijk van Davern heerst.
In tegenstelling tot veel andere games waarbij je een heerser speelt is Yes, Your Grace geen kingdom builder, waarbij je bijna van de grond af aan je land moet opbouwen. De indie-game is namelijk meer een verhalende game, waarbij je als koning verschillende keuzes voor je kiezen krijgt tijdens het avontuur. Uiteraard zijn dat geen makkelijke keuzes en staat elke dag de toekomst van je koninkrijk op het spel. Je kan ook niet elke bevolkingsgroep tevreden stellen, want als koning moet je een belangrijke balans bewaren als het gaat om het geld en de grondstoffen van het rijk.
De meer verhalende structuur van Yes, Your Grace zorgt bovendien voor een persoonlijk kijkje in het leven van een koning. Naast alle drukke werkzaamheden en stressvolle keuzes moet je namelijk ook zorgen voor je familie en luisteren naar hun belevenissen en zorgen. De game van ontwikkelaar Brave at Night is dan ook een verrassend avontuur en een werkelijk verborgen pareltje op de Xbox Series X.

Populair Nieuws