The Walking Dead regisseur maakt horror remake

News
dinsdag, 20 december 2022 om 17:30
The Keep van F. Paul Wilson, gepubliceerd in 1981, werd slechts twee jaar later door Micheal Mann omgezet in een speelfilm. De auteur onthult deze week dat er binnenkort een remake van de horrorfilm aankomt.
F. Paul Wilson kondigde via Twitter aan dat 'na anderhalf jaar van advocaten tussen de “koper” en mijn kant bij ICM' hij heeft getekend voor een optie/koopovereenkomst met Greg Nicotero voor de remake van The Keep. Greg is al heel lang fan van het boek en hij heeft het volgens Wilson in zich om een waardige remake te maken.
F. Paul Wilson was niet blij met Paramount’s verfilming van The Keep uit 1983, die volgens hem werd verpest door studio-interferentie en uiteindelijk een flop werd.
Greg Nicotero, een meester in make-up effecten is een gerespecteerd filmmaker en was cruciaal voor AMC’s The Walking Dead. Hij creëerde ook Shudder’s Creepshow anthologiereeks.

Waar gaat The Keep over?

The Keep van F. Paul Wilson gaat het over een elite SS-vernietiginsteam, dat wordt uitgezonden om een probleem op te lossen in een klein kasteel hoog afgelegen in de Transsylvanische Alpen. Daar vinden de mannen iets dat zowel machtig als angstaanjagend is. Onzichtbaar en stil kiest de vijand één slachtoffer per nacht en laat de bloedeloze en verminkte lijken achter om zijn toekomstige slachtoffers angst aan te jagen.
De nazi’s halen een lokale expert op het gebied van folklore binnen (die toevallig Joods is) om enig licht te werpen op de mysterieuze gebeurtenissen. Zonder dat iemand het weet is er alleen nog een bezoeker onderweg naar het kasteel.
Wanneer we de film kunnen verwachten is nog niet bekend.