'Armored Core 6 releaseperiode is eerder dan gedacht'

News
zondag, 05 maart 2023 om 10:00
armored core 6 fromsoftwaref1677758993
FromSoftware had een reusachtig jaar in 2022, maar trekt de lijn dit jaar lekker door. De studio achter Elden Ring kondigde recentelijk een uitbreiding aan voor de populaire 2022-titel. Eerder kondigde de studio ook al Armored Core 6 aan die dit jaar moet verschijnen en nu is er eindelijk meer duidelijkheid over de releaseperiode van de game.
De Armored Core 6 releaseperiode staat gepland voor september-oktober van dit jaar. Zo melden bronnen van Exputer. Laat in september moet de game verschijnen, al wordt begin oktober momenteel nog niet uitgesloten. De bronnen van het Amerikaanse medium stellen dat de kans groter is dat de game verschijnt in september, maar er wordt nog een slag om de arm gehouden in verband met mogelijke productieproblemen.
Dezelfde bron meldt aan het medium dat de game momenteel de hoogste prioriteit is voord e Japanse studio. De Elden Ring-DLC komt namelijk pas later. De Shadow of the Erdtree-uitbreiding moet uitkomen na de release van het zesde deel in de geroemde mecha-reeks van FromSoftware, al wordt er nog niet over een specifieke releaseperiode gesproken voor de uitbreiding.
In tegenstelling tot recentere games van FromSoftware belooft Armored Core 6 een compleet ander soort gameplay. De reeks die al sinds 1997 op de markt is, houdt er een stijl op na die al ver voor het ontstaan van het soulslike genre bedacht was. Dat betekent geen bikkelharde gevechten zonder ruimte voor fouten, maar vliegen in mechs die als een third-person shooter spelen.
Armored Core 6: Fires of Rubicon verschijnt op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S, Xbox One en PC.