Oudere Xbox Games komen nu naar Game Pass Ultimate

News
donderdag, 01 april 2021 om 8:00
xbox game passf1617130472
Xbox heeft vandaag een groot aantal backwards compatible games voor de Series X uitgebracht. Mensen met Game Pass Ultimate kunnen nu zestien oudere games spelen.
Microsoft probeert sinds 2015 alle Xbox games ook speelbaar te maken op nieuwere consoles. Vandaag kondigde Microsoft een nieuw hoofdstuk aan in het backwards compatible programma: oudere games zullen vanaf nu te spelen zijn in de cloud via de Game Pass Ultimate.
Niet alleen zijn deze games nu te spelen op de Xbox One en Series X en S, maar deze games zullen via Game Pass ook beschikbaar zijn voor smartphones. Alle Android telefoons, afhankelijk van de specificaties, kunnen deze games spelen.

Game Pass Ultimate kent grote verzameling games

De zestien games die nu uitkomen voor Game Pass Ultimate kwamen oorspronkelijk uit voor de Xbox en Xbox 360. Onder de games zijn onder meer titels als Banjo-Kazooie, Fable II, Gears of War 2, 3 en Judgement, en de Elder Scrolls-games Morrowind en Oblivion. Xbox zegt dat er in de toekomst nog veel meer oudere games aan de lijst worden toegevoegd.
Hiermee bouwt Game Pass Ultimate inmiddels een flinke verzameling games op voor abonnees. Gamers krijgen met de pas, waar ook EA Play bij inbegrepen zit, toegang tot meer dan honderd games. Zo werden er afgelopen maand nog even twintig Bethesda games toegevoegd aan de collectie.