Top 5 Bethesda games bij de Game Pass Ultimate

  De overname van Bethesda door Microsoft is goed nieuws geweest voor gamers met een Xbox. Met de Game Pass Ultimate komen er nu maar liefst 20 Bethesda games naar de Xbox. Wij hebben de beste vijf voor je op een rij gezet!

  Dishonored 2

  Dishonored en het vervolg zijn nu onderdeel van de Bethesda collectie die voor abonnees op de Game Pass Ultimate te spelen zijn. Het eerste deel van de serie zette een fantastische prestatie neer. Een stealth-game met een open wereld waar de speler geheel volgens eigen keuze op het doel af kon gaan; met veel geweld, dood en verderf, of sneaky (met evengoed veel geweld, dood en verderf).

  Dishonored 2 ging in 2016 verder op deze formule en maakte het alleen maar beter. De steampunk/victoriaanse setting zagen er voor die tijd prachtig uit, en het verhaal over de onderdrukte stad Karnaca zogen je naar binnen. De vele side quests zorgden ervoor dat je deze game meerdere keren moest spelen. Een terugkeer naar deze game is dan nu ook zeker de moeite waard.

  Prey

  Naast Dishonored maakte Arkane Studios ook nog Prey met Bethesda als uitgever. En net zoals Dishonored is Prey een open-world first-person game met sterke stealth elementen. Maar daar houdt de vergelijking dan ook op. In deze shooter bevind je je namelijk niet in een onderdrukte Victoriaanse stad, maar op een ruimteschip belaagd door aliens met bovennatuurlijke krachten.

  De aliens, genaamd The Typhon, hebben de kracht om hun omgeving te manipuleren. Zo kunnen ze zichzelf in alledaagse objecten veranderen. Dit zorgt ervoor dat je in deze game constant op je hoede moet zijn. Zoals we van Arkane Studios gewend zijn heeft deze game een pakkend verhaal, waarin jouw keuzes ook daadwerkelijk invloed hebben.

  Wolfenstein: The New Order

  Onderdeel van één van de oudste nog lopende shooterreeksen; de eerste Wolfenstein-game kwam uit in 1981. Wolfenstein 3D zette in 1992 het first-person-shooter genre op de kaart, en zorgde ervoor dat het uitgroeide tot één van de populairste genres werd. Maar voor de Wolfenstein-serie leek het moeilijk het succes te evenaren; de daaropvolgende games deden het maar matig.

  Totdat Machinegames en Bethesda in 2014 terugkwamen met Wolfenstein: The New Order. De game, en de vervolgen daarop bliezen de franchise nieuw leven in. Het jaar is 1960: de Nazi’s hebben de tweede wereldoorlog gewonnen, en bezetten Europa en de Verenigde Staten. Maar B.J. Blazkowicz wil hier natuurlijk wat aan gaan doen. Gruwelijk geweld, een goed verhaal, fantastische schurken en gitzwarte humor. Ook Wolfenstein: The New Order is zeven jaar later nog steeds de moeite waard.

  Fallout 4

  Natuurlijk mag deze game in een lijst van Bethesda games niet ontbreken. De open-world RPG uit 2015 heeft nog niks aan speelbaarheid ingeboet. Het is de VS, jij wordt jaren na een nucleaire oorlog als enige overlevende van je familie wakker. Vecht tegen the Institute, of werk met ze mee. Overigens is ook Fallout New Vegas onderdeel van de Game Pass Ultimate.

  Over deze game valt weinig nieuws te zeggen. De game zelf is nog steeds even goed, en een enorme hoeveelheid mods zorgen ervoor dat het aantal uren wat je erin kwijt kunt eindeloos gerekt worden. Mocht je de afgelopen tien jaar onder een steen hebben geleefd en deze game gemist hebben, dan is dit je geluksdag; tijd om aan Fallout te beginnen.

  Skyrim

  Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar het nieuwste deel uit de Elder Scrolls serie wordt dit najaar maar liefst tien jaar oud. Mocht je een beetje Bethesda- en RPG-fan zijn, dan is de kans vrij klein dat je deze nog niet hebt gespeeld. Maar tegelijkertijd, hoe kunnen we een tien jaar oude game dat nog steeds regelmatig in ‘meest gespeeld’-lijstjes verschijnt niet bovenaan zetten?

  Net zoals Fallout 4 valt er eigenlijk niks nieuws over deze game te zeggen. Keer met de Game Pass Ultimate terug naar het prachtige land Skyrim, red het van de draken en vecht mee aan de kant van de Nords of de Imperials. Of besteed meer uren aan het installeren van honderden mods dan het daadwerkelijk spelen van de game.

  Tip: wil je iets nieuws meemaken in de game? installeer dan The Forgotten City. Deze mod voegt geheel nieuwe verhaallijnen en locaties aan de game toe, waarmee je weer uren verder kunt!

  Beste Bethesda games bij de Game Pass Ultimate

  Dit zijn slechts vijf van de Bethesda games die je bij de Game Pass Ultimate krijgt. In totaal zijn er nu 20 toegevoegd aan de Xbox, waaronder Doom, Morrowind, Oblivion en meer. Het is te hopen dat er nog veel volgen!

  Prey

  Verkijgbaar vanaf 5 may 2017

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.